Hitleres molinóval tesztelték a hatóságok éberségét a leányfalui „villanyszerelők”

Tavaly egy SS-logót, idén pedig egy Hitlert ábrázoló képet lógattak ki egy nyaraló homlokzatára Leányfalun.

Tavaly nyáron egy nyaraló homlokzatáról egy SS-jelvényt ábrázoló zászlót lógatott ki egy társaság Leányfalun. A kiérkező rendőröknek a zászlóról azt állították, hogy azon nem a hírhedt náci SS jelképe látható, hanem a 44-es szám, mivel az egyikük pont annyi éves, és az ő születésnapját ünneplik. A szám pedig azért villám formájú, mert ez egy villanyszerelőkből álló társaság.

SS jelvény lógott egy Leányfalun lévő nyaraló erkélyén – Kibic Magazin

A rendőrség szerint villanyszerelők ünnepeltek a helyszínen, és csupán az elektromosság jelképét használták. Ezt a fotót egy járókelő készítette Leányfalun egy nyaralónál. A képen egy SS jelvény látható kilógatva, ami egy férfit annyira felháborított, hogy fényképezni kezdte a házat, írta meg a 444.hu.

A rendőrség az érvelést elfogadta, a nyomozást bűncselekmény hiányában le is zárták, és többek között azzal indokolták, hogy a társaság tagjai „nyugodtak voltak, nem adtak arra utaló jelet, hogy egy szélsőséges oldal tagjai lennének”.

Az ügyészség azonban nem így látta a történteket, és idén januárban elrendelte a nyomozás újraindítását az ügyben, mivel a „nyomozó hatóság az elkövetett cselekmény tényállási elemeit nem megfelelően vizsgálta, így nem is juthatott helyes következtetésre az eljárás megszüntetése vonatkozásában”.

A 444 most arról számolt be, hogy a fenti történetben szereplő ház teraszára most egy Adolf Hitlert ábrázoló molinót lógattak ki. A molinón az Ein Volk, ein Reich, ein Führer náci szlogen olvasható. A házhoz kiérkezett szombaton a rendőrség, miután többen is feljelentést tettek a nagy méretű Hitler-kép miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp