A rendőrség szerint is 44-es számot ábrázol a képen látható jel

Villanyszerelők buliztak a rendőrség szerint Szentendrén a nyáron. És nyilván csak véletlenül mondták a házban tartózkodók a járókelőnek, aki szóvá tette az SS zászlót az erkélyükön, hogy „nácik vagyunk, neked pedig indul a vonatod”.
A Kibic Magazin is beszámolt arról, hogy július végén Leányfalun egy bulizó társaság egy SS-jelvényhez meglehetősen hasonlító emblémát lógatott ki egy ház erkélyén. Amikor ezt egy arra járó kiszúrta, és jelezte a társaság felé, hogy ez egy önkényuralmi jelkép, ő pedig zsidó, és nagyon zavarja a látvány, azt válaszolták neki, hogy ők bizony nácik, a panaszkodó férfinek pedig indul a vonata.

A német náci párt, az NSDAP katonai szervezete, a Schutzstaffel (vagyis az SS) zászlója

A rendőrség azonban nem a férfi vallomásának adott hitelt, hanem a házban bulizóknak, akik azt állították, hogy egy villanyszerelő kollégájuk 44. születésnapját ünneplik, és a kilógatott molinón nem SS-jelvény, hanem egy villámokat formáló 44-es szám látható.

A rendőrök még nyomozást sem indítottak volna, ha nem érkezik több feljelentés az üggyel kapcsolatban. Végül nyomozás lett, ám ezt szeptember közepén azzal zárták le, hogy a bulizók nyugodtak voltak, ezért nem lehettek szélsőségesek.

Most a 444.hu birtokába jutott a rendőrségi vizsgálat lezáró határozata, amelyben azt írják:
Hatóságom megvizsgálta a lefoglalt zászlót, ami stilisztikailag nem felel meg teljes mértékben az SS-jelképnek, inkább “44”-es számot ábrázoló villámjeleknek, mely a lefoglalással érintett személy elmondását támasztja alá.”

Kapcsolódó cikkünk:

A rendőrség szerint nyugodtak voltak az SS-jelvényt kilógató bulizók, ezért nem lehettek szélsőségesek – Kibic Magazin

Lezárta a nyomozást a szentendrei rendőrség a Leányfalun kilógatott SS-jelvény ügyében. A vizsgálat során arra jutottak, hogy nem történt bűncselekmény. Itt a Kibicen is beszámoltunk arról, hogy július végén Leányfalun egy bulizó társaság egy SS-jelvényhez meglehetősen hasonlító emblémát lógatott ki egy ház erkélyén.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp