Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
hasomer
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Somer
Ilan Shagiv
Budapest, Paulay Ede utca 1.
1061
+70 933 0068
Szöllősi Dávid
programigazgató

Kedves Olvasó!

Kérjük, fordíts néhány percet erre az irományra, és engedd meg, hogy néhány mondatban bemutassuk nagyhírű ifjúsági szervezetünket, a Hasomer Hacairt, avagy ahogy a gyerekek emlegetik: a Somert.

Most még nagyobb szükség van ránk...

...mert a mai világban az emberi értékek rohamosan változnak. A társadalom és a környezetünk folyamatos és dinamikus mozgásban van, és mi megpróbálunk ezzel lépést tartani, alkalmazkodni hozzá. Sajnos manapság egy számítógépes játék vagy az internetezés vonzereje nagyobb, mint a tanulásé. Ezért egyre nagyobb a szükség a közösségben élésre és az összetartásra. Mondhatnánk, hogy a Somer „csupán” egy ifjúsági szervezet, de akkor megfeledkeznénk az általa, általunk megfogalmazott és folyamatosan továbbadott értékekről. Szervezetünk alapkövei: a tolerancia, az elfogadás, önmagunk és környezetünk megismerése, felfedezése, a zsidó vallási és világi tudás informális elsajátítása, a pozitív értékek kiemelése és megőrzése. A gyerekek barátságos, családias és biztonságos környezetben találnak barátokat, beszélgetőtársakat, önfejlődésre alkalmas programokat, továbbá lehetőséget szellemi vagy fizikai képességeinek kibontakozására.

A hagyomány...

...erős kereteiben tanulunk egymástól, egymásról. Kirándulunk, sportolunk, kézműveske­dünk, táncolunk és énekelünk. Hagyományőrző módon minden pénteken gyertyát gyújtunk, kalácsot eszünk és kakaót iszunk mellé, és közösen megünnepeljük a nagyobb zsidó ünnepeket – immár közel 25 éve. Indulóink, tábori ébresztőink, közös élményeink generációkat kötnek össze. Ma már apák, anyák azok az egykori gyerekek, akik tovább örökítették a mondást: Paam Somer, tamid Somer, vagyis aki egyszer Someres, örökké Someres marad. A gondolat igazságát sok-sok, a szervezetből már kikerült, az élet legkülönbözőbb területein tevékenykedő barátaink csak megerősíthetik.

Szeretnénk, ha ez sokáig így maradna!

Baráti üdvözlettel:

Ilan Sagiv (vezető) és Szőllősi Dávid (programigazgató)