Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
Somer
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Hasomer Hacair (Somer)
Bedő Marci
Budapest, Paulay Ede utca 1.
1061
ÍRJANAK!
Markovics Anna
klubvezető, programigazgató

Kedves Olvasó!

Kérjük, fordíts néhány percet erre az irományra, és engedd meg, hogy néhány mondatban bemutassuk nagyhírű ifjúsági szervezetünket, a Hasomer Hacairt, avagy ahogy a gyerekek emlegetik: a Somert.

Most még nagyobb szükség van ránk...

...mert a mai világban az emberi értékek rohamosan változnak. A társadalom és a környezetünk folyamatos és dinamikus mozgásban van, és mi megpróbálunk ezzel lépést tartani, alkalmazkodni hozzá. Sajnos manapság egy számítógépes játék vagy az internetezés vonzereje nagyobb, mint a tanulásé. Ezért egyre nagyobb a szükség a közösségben élésre és az összetartásra. Mondhatnánk, hogy a Somer „csupán” egy ifjúsági szervezet, de akkor megfeledkeznénk az általa, általunk megfogalmazott és folyamatosan továbbadott értékekről. Szervezetünk alapkövei: a tolerancia, az elfogadás, önmagunk és környezetünk megismerése, felfedezése, a zsidó vallási és világi tudás informális elsajátítása, a pozitív értékek kiemelése és megőrzése. A gyerekek barátságos, családias és biztonságos környezetben találnak barátokat, beszélgetőtársakat, önfejlődésre alkalmas programokat, továbbá lehetőséget szellemi vagy fizikai képességeinek kibontakozására.

A hagyomány...

...erős kereteiben tanulunk egymástól, egymásról. Kirándulunk, sportolunk, kézműveske­dünk, táncolunk és énekelünk. Hagyományőrző módon minden pénteken gyertyát gyújtunk, kalácsot eszünk és kakaót iszunk mellé, és közösen megünnepeljük a nagyobb zsidó ünnepeket – immár közel 25 éve. Indulóink, tábori ébresztőink, közös élményeink generációkat kötnek össze. Ma már apák, anyák azok az egykori gyerekek, akik tovább örökítették a mondást: Paam Somer, tamid Somer, vagyis aki egyszer Someres, örökké Someres marad. A gondolat igazságát sok-sok, a szervezetből már kikerült, az élet legkülönbözőbb területein tevékenykedő barátaink csak megerősíthetik.

Szeretnénk, ha ez sokáig így maradna!

Baráti üdvözlettel:

Bedő Marci (vezető), Markovics Anna (klubvezető, programigazgató)