Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
scheiber
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola
Kovács Bernadett
1145, Laky Adolf u. 38-40.
1145, Laky Adolf u. 38-40.
06-1-221-4215
Kiss Henriett
Egykori épületét, amely korának egyik legmodernebb létesítménye volt, 1923-ban adták át az Abonyi utcában. Demokratikus légkör, a zsidó hagyományok megismertetése és ápolása, az általános emberi kultúra tisztelete, ezek jellemezték az iskolát, amelynek falai között sok hazai és nemzetközi elismerést nyert tudós nevelkedett.

Az 50-es években az épületet államosították, az iskola a Rabbiképző épületébe költözött, és 1965-től Anna Frank Gimnázium néven működött tovább. Az iskola diákjai, különösen a kórus, komoly szerepet vállalt a zsidó kulturális életben.

A 80-as években a tanulói létszám növekedni kezdett, így elkerülhetetlenné vált egy új, megfelelő épület kialakítása. Az iskola új épületének fedezetéül az Abonyi utcai alma mater fejében kapott állami kártérítés szolgált.

Csodálatos, modern, jól felszerelt épületünkben a tanítás 1998-ban indult.  Az 1-6. osztályok az 1. emeleten kaptak helyet, a 2. szint a gimnáziumé. A 3. emeletet a kiemelkedő felszereltségű természettudományos előadók és laborok foglalják el. A könyvtár és a rajzolásra, kerámiázásra alkalmas művészeti terem a negyediken, a két, minden modern ismeret elsajátítására alkalmas számítástechnika terem a földszinten várja a tanulókat.

A 1. szinten található a gyönyörű, hatalmas tornaterem és konditerem. A vallási ismeretek elmélyítését segíti a földszinti imaterem. Az aulát, amely a közösségi események színhelye, Hegyi György festőművész üvegmozaik ablakai díszítik.

Az iskola ma Scheiber Sándor nevét viseli. A tanulói létszám alapján (395 fő) igazolva látjuk küldetésünk helyességét, hogy bensőséges, derűs, gyermekszerető légkörben, általános műveltséget és modern ismereteket egyaránt nyújtva, a zsidó vallást és szokásokat ismerő, erős identitású, közösségünk iránt elkötelezett emberekké neveljük a ránk bízott tanulókat.