A rendőrség szerint nyugodtak voltak az SS-jelvényt kilógató bulizók, ezért nem lehettek szélsőségesek

Lezárta a nyomozást a szentendrei rendőrség a Leányfalun kilógatott SS-jelvény ügyében. A vizsgálat során arra jutottak, hogy nem történt bűncselekmény.

Itt a Kibicen is beszámoltunk arról, hogy július végén Leányfalun egy bulizó társaság egy SS-jelvényhez meglehetősen hasonlító emblémát lógatott ki egy ház erkélyén. Amikor ezt egy arra járó kiszúrta, és jelezte a társaság felé, hogy ez egy önkényuralmi jelkép, ő pedig zsidó, és nagyon zavarja a látvány, azt válaszolták neki, hogy ők bizony nácik, a panaszkodó férfinek pedig indul a vonata.

SS jelvény lógott egy Leányfalun lévő nyaraló erkélyén – Kibic Magazin

A rendőrség szerint villanyszerelők ünnepeltek a helyszínen, és csupán az elektromosság jelképét használták. Ezt a fotót egy járókelő készítette Leányfalun egy nyaralónál. A képen egy SS jelvény látható kilógatva, ami egy férfit annyira felháborított, hogy fényképezni kezdte a házat, írta meg a 444.hu.

A kiérkező rendőröknek pedig azt mondták, hogy egy villanyszerelő kollégájuk 44. születésnapját ünneplik, és a kilógatott molinón nem SS-jelvény, hanem egy villámokat formáló 44-es szám látható. A rendőrök ezzel meg is elégedtek volna, de több feljelentés is érkezett az üggyel kapcsolatban, ezért a szentendrei rendőrség nyomozásba kezdett.

A 444-hez most eljutott a rendőrség határozata, amelyben közlik, hogy a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették. A lap idéz is az indoklásból, amelyben a rendőrség megjegyzi, hogy a molinót kilógató társaság tagjai „nyugodtak voltak, nem adtak arra utaló jelet, hogy egy szélsőséges oldal tagjai lennének”.

A rendőrök továbbá megállapították, hogy a lefoglalt molinón látható felirat „stilisztikailag nem felel meg teljes mértékben az SS-jelképnek, inkább 44-es számot ábrázoló villámjeleknek, mely a lefoglalással érintet személy elmondását támasztja alá”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp