10 sztár, akikről nem is gondoltad volna, hogy zsidók

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Fogadjunk, hogy nem tudtad, ezeknek a sztároknak van közük a zsidósághoz!

1. Marilyn Monroe

A világhírű színésznő betért zsidó volt. Az eredetileg protestáns Monroe akkor döntött a zsidó vallás mellett, amikor feleségül ment Arthur Miller zsidó származású drámaíróhoz 1956-ban.

2. Elvis Presley

A halacha szerint a híres énekes zsidónak számított. Elvis édesanyjának anyai nagyanyja ugyanis zsidó volt.

3. Daniel Radcliffe

A Harry Potter filmek főszereplője is zsidó származású. Radcliffe-nek az édesanyja zsidó, a színész pedig zsidó ateistaként tekint önmagára.

4. David Beckham

A brit futball sztár zsidónak tekinti magát, legalábbis félzsidónak. Beckham anyai nagyapja zsidó volt, és Beckham azt írta önéletrajzni könyvében: „valószínűleg több kapcsolatom van a zsidósággal, mint bármilyen más vallással.”

5. Zac Efron

Zac Efron ugyan agnosztikusnak vallja magát, és sosem volt vallásos, ám a vezetékneve askenáz zsidó név, amely egy bibliai helyszín nevéből ered. Efron apai nagyapja zsidó volt, és a színész vállalja is a származását.

6. David Blaine

A bűvész a halacha szerint zsidónak számít, az édesanyja orosz zsidó emigráns.

7. Elizabeth Banks

A filmsztár betért zsidó. Banks férje, a sport újságíró és producer Max Handelman zsidó származású. Banks végigment a betérés szigorú folyamatán, rabbik tanították a zsidó törvényekre.

8. Rashida Jones

A színésznő nemcsak a halacha szerint zsidó, hanem gyakorolja is a vallást. Jones édesanyja, Peggy Lipton askenáz zsidó, aki gyerekeit a reform zsidó elvek szerint nevelte. Bár Jones-nak nem volt bat micvája, és 10 éves korában otthagyta a héber iskolát, a mai napig gyakorolja a vallást.

9. Harrison Ford

Ford anyai nagyszülei Belorussziából menekült zsidó emigránsok voltak. Ford egyszer viccesen megjegyezte: „férfiként írnek, filmszínészként zsidónak érzem magam”.

10. Ivanka Trump

Az üzletasszony betért zsidó. 2009 júliusában felvette a Yael nevet, miután Elie Weinstock rabbinál tanult a Modern Ortodox Ramaz Iskolában. 2009 októberében Trump feleségül ment Jared Kushner zsidó származású üzletemberhez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp