10 sztár, akikről nem is gondoltad volna, hogy zsidók

Fogadjunk, hogy nem tudtad, ezeknek a sztároknak van közük a zsidósághoz!

1. Marilyn Monroe

A világhírű színésznő betért zsidó volt. Az eredetileg protestáns Monroe akkor döntött a zsidó vallás mellett, amikor feleségül ment Arthur Miller zsidó származású drámaíróhoz 1956-ban.

2. Elvis Presley

A halacha szerint a híres énekes zsidónak számított. Elvis édesanyjának anyai nagyanyja ugyanis zsidó volt.

3. Daniel Radcliffe

A Harry Potter filmek főszereplője is zsidó származású. Radcliffe-nek az édesanyja zsidó, a színész pedig zsidó ateistaként tekint önmagára.

4. David Beckham

A brit futball sztár zsidónak tekinti magát, legalábbis félzsidónak. Beckham anyai nagyapja zsidó volt, és Beckham azt írta önéletrajzni könyvében: „valószínűleg több kapcsolatom van a zsidósággal, mint bármilyen más vallással.”

5. Zac Efron

Zac Efron ugyan agnosztikusnak vallja magát, és sosem volt vallásos, ám a vezetékneve askenáz zsidó név, amely egy bibliai helyszín nevéből ered. Efron apai nagyapja zsidó volt, és a színész vállalja is a származását.

6. David Blaine

A bűvész a halacha szerint zsidónak számít, az édesanyja orosz zsidó emigráns.

7. Elizabeth Banks

A filmsztár betért zsidó. Banks férje, a sport újságíró és producer Max Handelman zsidó származású. Banks végigment a betérés szigorú folyamatán, rabbik tanították a zsidó törvényekre.

8. Rashida Jones

A színésznő nemcsak a halacha szerint zsidó, hanem gyakorolja is a vallást. Jones édesanyja, Peggy Lipton askenáz zsidó, aki gyerekeit a reform zsidó elvek szerint nevelte. Bár Jones-nak nem volt bat micvája, és 10 éves korában otthagyta a héber iskolát, a mai napig gyakorolja a vallást.

9. Harrison Ford

Ford anyai nagyszülei Belorussziából menekült zsidó emigránsok voltak. Ford egyszer viccesen megjegyezte: „férfiként írnek, filmszínészként zsidónak érzem magam”.

10. Ivanka Trump

Az üzletasszony betért zsidó. 2009 júliusában felvette a Yael nevet, miután Elie Weinstock rabbinál tanult a Modern Ortodox Ramaz Iskolában. 2009 októberében Trump feleségül ment Jared Kushner zsidó származású üzletemberhez.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp