Idén Schmidt Máriát és Iványi Gábort hívta meg széderezni az amerikai nagykövet

David Pressman szerint arról beszélgettek, hogy a peszách tanításai mit jelentenek Magyarország „háború, migráció és gender” témájú politikája számára.

„Tegnap egy rendkívüli Széder-estet töltöttünk együtt különböző vallású, politikai nézőpontú és eltérő háttérrel rendelkező magyar vendégeimmel. Tartalmas beszélgetést folytattunk rabszolgaságról és szabadságról – és arról, hogy a Pészah tanításai mit jelentenek Magyarország »háború, migráció & gender« témájú politikája számára”

– idézi David Pressman nagykövetet az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

 

A megosztott fotók tanúsága szerint az eseményen Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Iványi Gábor a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője is részt vett. Míg előbbi az Orbán-rendszer egyik főideológusa, addig utóbbi szervezetét a kormány évek óta próbálja ellehetetleníteni.

Tavaly kisebb botrány kerekedett abból, hogy Pressman széderezni hívta és az ünnepi asztalnál egymással szemközt ültette le Heisler Andrást, a Mazsihisz akkori elnökét, valamint Gyöngyösi Mártont, a Jobbik súlyos antiszemita kijelentéseiről elhíresült vezetőjét. Heisler András akkor nem tudta, hogy Gyöngyösi is jelen lesz, de ha már ott voltak közölte a Jobbik elnökével, hogy zsidó körökben az ő személye különösen nem kívánatos.

Kipával a fején széderezett a Jobbik zsidólistázó elnöke

Az amerikai nagykövet által rendezett széder estén a meghívottaknak nem volt tudomása arról, hogy Gyöngyösi Márton is jelen lesz. Gyöngyösi hetek óta kér Heisler Andrástól, a Mazsihisz elnökétől s…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp