Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
balinthaz
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Bálint Ház
Fritz Zsuzsa
1065 Budapest Révay utca 16.
+361 311 9214
Fodor Natália

A Bálint Ház a magyar zsidó közösség otthona, egy hely, ami összehoz. Találkozási pont szervezetek, kultúrák, ismerősök és ismeretlenek, zsidók és nem zsidók között. Egy érzékeny, a találkozásokra fogékony, állandóan változó otthon, ahol meghatározóak a hazai zsidóság hagyományai, közösségformáló eszményei.


Közösségi térként programjainkkal minden tartalmas élményre vágyó embert várunk. Kínálatunkban biztosan talál az érdeklődésének, igényeinek megfelelő műsort, szolgáltatást, legyen szó kultúráról, vallásról, filmről, játszóházról, testmozgásról vagy egy jó beszélgetésről. Van véleményünk a társadalmi problémákról, és segítünk, ahol lehet. Együtt vetjük fel a kérdéseket, együtt keressük az utakat, válaszokat – Önökkel, Veletek.

Küldetésünk:

- Egy erős, párbeszédre és együttműködésre képes, önfenntartó, folyamatosan fejlődő magyar zsidó közösség létrejöttének katalizálása.

- Egy pozitív alapokon nyugvó, a jelenben álló és a jövő felé tekintő, kortárs zsidó identitás kialakítása.

- A hagyományos zsidó értékek (a család tisztelete, a tanulás, a szellemiek szeretete, aktív társadalmi részvétel) integrálása a jelenbe.

- Egy minden generációt megszólító, és a közöttük lévő kapcsolatokra építő, azokat erősítő zsidó közeg megteremtése.

- A társadalmi igazságosság erősítése, az ember és a demokratikus pluralizmus képviselete.

Ennek érdekében:

- Együttműködésre hívjuk a zsidó szervezeteket, a párbeszéd és találkozás lehetőségét kínáljuk számukra.

- Minőségi programokat és szolgáltatásokat nyújtunk minden korosztály számára, elősegítendő a testi, lelki és szellemi jól-lét megteremtését.

- Fórumot biztosítunk időtlen és időszerű társadalmi, kulturális, vallási és politikai nézetek nyílt megvitatásának, különböző nézőpontok ütköztetésének.

- Nyitott kapukkal várjuk mindazokat, akik szeretnének többet megtudni a zsidóság sokszínűségéről, tartozzanak bármely valláshoz, vallási irányzathoz, csoporthoz, világnézethez. Mindenkit, aki tiszteletben tartja a másik embert s annak szabad véleményhez való jogát.

- Tudatában vagyunk annak, hogy fontos az út, a változás, és ezért nyitottak vagyunk mindazok elképzeléseire, akik korunk valóságát képesek gazdagítani közösségformáló szándékaikkal.

- Olyan akciókat kezdeményezünk és támogatunk, amelyek segítséget nyújtanak, és előmozdítanak egy sokszínűbb és toleránsabb világot.