Saját fejlécképed cseréje
Feltöltés
mazsike
Saját fejlécképed cseréje
A felhasználói fiókstátusza: Jóváhagyott

Ez a felhasználó még töltötte ki rendesen a profilját.

Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike)
Kirschner Péter
1065 Budapest, Révay u. 16.
06-1-311-6665
Takáts Annamária
06-1-311-6665
Egyesületünk 1988-ban alakult, mint az egyik első, zsidó civil szervezet Magyarországon. Máig az egyik legbefolyásosabb független, honi zsidó civil szervezet vagyunk. Fontos részt vállalunk a magyar zsidóság örökségének és hagyományainak feltárásában, a zsidóság mint kulturális identitás megélésében. Tevékenységünk egyik fő sarokköve, hogy nem csak e kulturális identitás megélésében segítsünk, de abban is, hogy merjük büszkén vállalni zsidó és magyar kulturális gyökereinket is.

Programjaink javarészt nem zártkörűek, azokat tagjaink és szimpatizánsaink is látogatják.

Projektjeink (pl. botlatókő; "üres padok"-projekt az elhurcolt, iskoláskorú gyerekek emlékére; téglagyári emlékhelyek a deportálások és gyűjtőtáborok emlékére), sokszínű kulturális rendezvényeink és rendezvény-sorozataink, kulturális fesztiválokon való megjelenésünk, koncertek, Budapest ismert és kevéssé ismert zsidó arcát bemutató, nagysikerű sétáink, kiállítások, kiadványok, továbbá támogató tevékenység fémjelzik munkánkat határon innen és túl is. A termékeny együttélés és együttműködés fáradhatatlan híveként az általunk szervezett kulturális utazásokon a bel- és külföldi úticélok zsidó és nem zsidó kulturális, történelmi emlékeit egyaránt felfedezzük.

Tagjaink a tagsági díj mellé Mazsike kulturális kártyát is kapnak, amellyel számtalan kedvezményt vehetnek igénybe. Vonatkozik ez egyrészt saját programjainkra, de együttműködő partnereink, pl. színházak, könyvesboltok, gasztronómiai szolgáltatók is elfogadják a kártyát, és kedvezményt biztosítanak rá.

Tagjaink önkéntes munkával is segítik rendezvényeink létrejöttét, így a Mazsike az évek folyamán a magyar zsidó kultúra elkötelezett híveinek nagy családjává nőtte ki magát.

Egyesületünk indította el és adja ki ma is a Szombat című folyóiratot, amely mindmáig a legbefolyásosabb zsidó periodika.

Elnök: Kirschner Péter

Szervezetünk közhasznú.