Most Győrben rongálták meg Radnóti Miklós egyik szobrát

A költő ledöntött mellszobra halálának helyszínétől nem messze, a Zrínyi kórház épülete előtt állt.

„Kollégáink szomorúan tapasztalták, hogy a Zrínyi kórház épülete előtt, a Szigethy Attila út felőli oldalon álló, Radnóti Miklóst ábrázoló mellszoborot ledöntötték”

olvasható a Győr-Szol győri közműszolgáltató vállalat tegnapi Facebook-bejegyzésében.

 

Az esetet jelentették a rendőrségnek, az elkövetőt keresik, munkatársaik gondoskodnak a szobor helyreállításáról, írják a posztban.

A Telex híradásában megjegyzi, hogy Radnóti most ledöntött szobrát halálának helyszínétől nem messze állítottak fel. A háború vége előtt erőltetett menetben Németország felé irányították a költő munkaszolgálatos csapatát, Győr felé járásképtelen lett, így a város környékén 21 társával együtt agyonlőtték. A Győr melletti Abdán egy tömegsírba temették.

Idén februárban Pannonhalmán rongálták meg Radnóti Miklós szobrát, amelyet el is loptak, csak a fejét hagyták a helyszínen az elkövetők. Azt az emlékművet 1983-ban, a valamikori Wienerberger téglagyár területén állították fel annak emlékére, hogy a munkaszolgálatra hurcolt Radnóti Miklós a halála előtt ott töltötte utolsó éjszakáját 1944 novemberében.

Ellopták Radnóti Miklós szobrát Pannonhalmáról

A bronzszobrot az egykori téglagyár területén annak emlékére állították fel, hogy a munkaszolgálatra hurcolt költő a halála előtt ott töltötte utolsó éjszakáját 1944 novemberében….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp