Újraindul a nyomozás a Leányfalun kilógatott SS-zászló ügyében

Az ügyészség szerint a rendőrség nem vizsgálta ki megfelelően az ügyet, ezért a nyomozás megszüntetéséről szóló határozat is hibás volt.

Tavaly nyáron a Kibic is beszámolt arról, hogy Leányfalun egy bulizó társaság egy SS-jelvényhez meglehetősen hasonlító emblémát lógatott ki egy ház erkélyén. Amikor ezt egy arra járó kiszúrta, és jelezte a társaság felé, hogy ez egy önkényuralmi jelkép, ő pedig zsidó, és nagyon zavarja a látvány, azt válaszolták neki, hogy ők bizony nácik, a panaszkodó férfinek pedig indul a vonata.

Miután az esettel kapcsolatban több feljelentés is érkezett, a szentendrei rendőrség nyomozásba kezdett, novemberben azonban arra jutottak, hogy nem történt bűncselekmény, és lezárták az ügyet. A rendőrök szerint a molinón látható felirat „stilisztikailag nem felel meg teljes mértékben az SS-jelképnek, inkább 44-es számot ábrázoló villámjeleknek”, ami pedig azt a verziót támasztja alá, hogy bulizók nem nácik voltak, hanem egy 44 éves villanyszerelő születésnapját ünneplő társaság.

Itt vége is lehetett volna a történetnek, a 444 azonban most arról számolt be, hogy a szentendrei járási ügyészség felülvizsgálta az eljárást megszüntető határozatot. Ezt követően azt állapították meg, hogy a „nyomozó hatóság az elkövetett cselekmény tényállási elemeit nem megfelelően vizsgálta, így nem is juthatott helyes következtetésre az eljárás megszüntetése vonatkozásában”.

A rendőrök például nem vizsgálták meg azokat a fotókat, amelyeket a feljelentő készített a helyszínen, annak ellenére, hogy lefoglalták azokat. Az ügyészség szerint ezért a „tényállás teljes körű felderítése érdekében további nyomozati cselekmények elvégzése indokolt.” Vagyis a rendőrségnek újra kell indítani a nyomozást az SS-zászló ügyében.

A rendőrség szerint nyugodtak voltak az SS-jelvényt kilógató bulizók, ezért nem lehettek szélsőségesek – Kibic Magazin

Lezárta a nyomozást a szentendrei rendőrség a Leányfalun kilógatott SS-jelvény ügyében. A vizsgálat során arra jutottak, hogy nem történt bűncselekmény. Itt a Kibicen is beszámoltunk arról, hogy július végén Leányfalun egy bulizó társaság egy SS-jelvényhez meglehetősen hasonlító emblémát lógatott ki egy ház erkélyén.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp