A Gázában fogvatartott izraeli túszokért futottak a Hajógyári-szigeten

A nevezési díjakat az izraeli katonákat felszerelésekkel támogató szervezet számára ajánlották fel a szervezők.

Három sportember, Drelyó Ági, Hajdú Péter, Kaufer Tamás kezdeményezésére vasárnap szolidaritási futást rendeztek a Hajógyári-szigeten, olvasható a Kidma Facebook-bejegyzésében. Az adománygyűjtéssel egybekötött közösségi futást az izraeli túszokért és a jelenleg is zajló izraeli háború károsultjainak megsegítésére hirdette meg a Maccabi VAC.

 

A rendhagyó közösségi futás nevezési díját a Kidma számára ajánlották fel, hogy abból továbbra is támogathassák az izraeli hadseregben szolgáló magyar gyökerű katonákat és társaikat (védelmi, kényelmi és egészségügyi eszközökkel), valamint a globális Red Ballon (vörös léggömb) kampány keretében továbbra is folytathassák a figyelemfelhívó akciókat a Gázába hurcolt gyerekekre.

Mint azt a Facebook-posztban írják, a közösségi futáson körülbelül hatvanan vettek részt a kellemesnek nem mondható időben. A közösségi futást megelőzően Drelyó Ági és Hajdú Péter ultramaratonisták bemelegítésképpen átfutottak Budapesten, érintve több emblematikus látványosságot, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a túszok sorsára.

A bejegyzésben megemlítik, hogy a Kidma továbbra gyűjt az izraeli hadseregben szolgáló katonáknak és a piros kismotorokkal is folytatódik a gyerektúszok melletti kiállásuk. Munkájukat a következő számlaszámon lehet támogatni:

Kidma Magyarország Közhasznú Egyesület

Bankszámlaszám: 10201006-50218343

Megérkezett az izraeli tartalékosokhoz a magyarországi adományokból vásárolt felszerelés

Köszönjük szépen magyarok! – üzenték az Izraelben harcoló tartalékos katonák. A gyűjtés folytatódik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp