Engedély nélkül magával vitte nagyapja az olasz síliftbalesetben árván maradt izraeli kisfiút

Az olasz ügyészség ezért gyermekrablás miatt indított eljárást a nagypapa ellen.

A hatéves Eitan Biran volt a májusi olaszországi síliftbalesetnek az egyetlen túlélője, szülei és testvére is a 14 halálos áldozat között voltak. Miután a súlyosan sérült kisfiút kiengedték a kórházból, az olasz hatóságok apai nagynénjénél, Biran-Nirkónál helyezték el Paviában. Szombaton azonban Izraelben élő nagyapja magával vitte.

Kiengedték a kórházból az izraeli kisfiút, aki egyedüliként élte túl az olasz felvonóbalesetet – Kibic Magazin

Az ötéves Eitán Biran a napokban tudta meg, hogy a szülei és kisöccse nem élték túl a balesetet. Eitán 19 napot töltött egy torinói kórházban, ahonnét nagynénjével távozhatott a család olaszországi otthonába, miután az elmúlt időszakban komolyan javult az állapota. A kisfiú a napokban tudta meg, hogy a szülei, kisöccse, illetve édesanyja nagyszülei a május végén bekövetkezett tragédia áldozatai lettek.

Eitan szülei Olaszországban élő izraeli állampolgárok voltak, az elhelyezéséről pereskedni kezdtek a rokonai. Az olasz hatóság döntését ugyanis megtámadta a fiú Tel-Avivban élő anyai nagynénje, aki augusztusban örökbefogadási eljárásba kezdett Izraelben. A nő ügyvédje szerint Eitánt túszként tartják Olaszországban, a nagynéni pedig azt nyilatkozta egy izraeli rádiónak, hogy ők nem rabolták el a kisfiút, hanem hazahozták.

Eitan anyai nagyapja a májusi tragédia után Olaszországba költözött Izraelből. Szombaton sétálni ment a fiúval, akit aztán nem vitt haza a nagynénjéhez. Mire riasztották a rendőröket, addigra már egy magángéppel elhagyták az országot. A fiú izraeli útlevele ugyanis a nagypapánál volt.

Biran-Nirko ügyvédje szerint a fiút elszakították a családtól, amiben felnőtt, és a doktoraitól, akik még mindig kezelik a sérüléseit. Az olasz ügyészség pedig gyermekrablás miatt indított eljárást a nagypapa ellen. (444 via Guardian)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp