Árván maradt az izraeli kisfiú, akinek a teljes családja szörnyet halt Olaszországban

Egy izraeli orvostanhallgató és családtagjai is életüket vesztették, amikor lezuhant egy felvonó egy olaszországi drótkötélpályán.

Egy izraeli család öt tagja – férj, feleség, kétéves kisfiuk és a nő nagyszülei – halt meg egy olaszországi hegyi felvonó egyik fülkéjének lezuhanásakor. Az izraelieken kívül még kilenc másik utas is elhunyt a tragédia során.

A 30 éves Amit Biran feleségével, Tal Peleg-Birannal és két kisfiukkal Olaszországban, Fabiában élt, mert a férfi az ottani orvosi egyetemen tanult, miközben a helyi zsidó iskolában biztonsági őrként dolgozott.

A házaspár ötéves kisfia életben maradt, súlyos sérülésekkel ápolják Olaszországban. Ágya mellett nagynénje, Amit nővére van, aki a tragédia után a család több tagjával együtt Olaszországba utazott.

A feleség nagyszülei, Jichák és Barbara Kohen Izraelből néhány napja Észak-Olaszországba látogattak unokájukhoz és dédunokáikhoz, s együtt kirándultak a hegyekbe, ahol a baleset történt.

A sajtó szerint a zsidó iskolában igen népszerű volt a csendes és segítőkész biztonsági őr, aki a tanulmányai mellett ebből a munkából tartotta el családját. Az áldozatokat Izraelben temetik el, hazaszállításukat segíti Izrael római nagykövetsége.

Izraelben a jelentkezők számához és az igényhez képest nagyon csekély az orvostanhallgatói helyek száma, mert korábban jelentős mértékben a világ minden részéről bevándorló zsidó orvosok biztosították az orvosellátást. Az utóbbi évtizedekben a kevés egyetemi hely miatt sokan külföldön, köztük Magyarországon végzik orvosi tanulmányaikat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp