Kiengedték a kórházból az izraeli kisfiút, aki egyedüliként élte túl az olasz felvonóbalesetet

Az ötéves Eitán Biran a napokban tudta meg, hogy a szülei és kisöccse nem élték túl a balesetet.

Eitán 19 napot töltött egy torinói kórházban, ahonnét nagynénjével távozhatott a család olaszországi otthonába, miután az elmúlt időszakban komolyan javult az állapota. A kisfiú a napokban tudta meg, hogy a szülei, kisöccse, illetve édesanyja nagyszülei a május végén bekövetkezett tragédia áldozatai lettek.

Eitán Biran

A család ügyvédje szerint az orvosok, a szakértők és a családtagok által előre egyeztetett módon mesélték el Eitánnak, hogy mi történt a családjával. Ez egy nagyon kényes és hosszú folyamat, mondta az ügyvéd a Ynet-nek nyilatkozva. Az olasz sajtó úgy tudja, hogy a kisfiú később visszatérhet Izraelbe, egyelőre azonban a család a hangsúlyt a teljes testi és lelki felépülésére helyezi.

Az észak-olaszországi drótkötélpályás felvonó egyik fülkéje kábelszakadás következtében röviddel azelőtt zuhant le, hogy a közel 1500 méter magas Mottarone-hegyre érkezett volna. A 14 halálos áldozatot követelő balesetet csak Eitán élte túl, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Árván maradt az izraeli kisfiú, akinek a teljes családja szörnyet halt Olaszországban – Kibic Magazin

Egy izraeli orvostanhallgató és családtagjai is életüket vesztették, amikor lezuhant egy felvonó egy olaszországi drótkötélpályán. Egy izraeli család öt tagja – férj, feleség, kétéves kisfiuk és a nő nagyszülei – halt meg egy olaszországi hegyi felvonó egyik fülkéjének lezuhanásakor. Az izraelieken kívül még kilenc másik utas is elhunyt a tragédia során.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp