Események betöltése

“Ponyvától a filmig” – Rejtő Jenő 111

  • Ez az esemény elmúlt.
  Holokauszt Emlékközpont Páva u. 39
Budapest, 1094 Magyarország
 

Rejtő Jenő az egyetlen magyar író, akinek olvasottsága vetekszik Jókaiéval, munkásságának megítélése még napjainkban is formálódik, ám egyetlen dolog biztos: Rejtő Jenő népszerűsége a múló évtizedekkel egyre csak nő.  Gelencsér Gábor, Lányi András  és Madarász Isti filmrendező Rejtő Jenő munkásságáról; ponyváról, filmről és a korról beszélget majd, amelyben élt. 

Az “Aki mer, az nyer? – 111 éve született Rejtő Jenő” Holokauszt Emlékközpontban megrendezett időszaki kiállításhoz több kísérőprogramot is életre hívtunk.

Rejtő Jenő, írói álnevén P. Howard talán az egyetlen magyar író, akinek olvasottsága vetekszik Jókaiéval, irodalmi munkásságának megítélése még napjainkban is formálódik. Hasonló a helyzet a műveiből készült filmadaptációkkal is, melyek sokszor megosztják a közönséget és nagy kihívás elé állítják a rendezőket, akik a megfilmesítésre vállalkoznak.

Egy biztos: Rejtő Jenő népszerűsége a múló évtizedekkel egyre csak nő, műveit érdemes közelebbről is megismerni. A Holokauszt Emlékközpont által szervezett kerekasztal beszélgetésen Lányi András, íróval, Gelencsér Gábor, filmtörténésszel és Madarász Isti, filmrendezővel beszélgetünk Rejtő Jenő munkásságáról; ponyváról, filmről és a korról, amelyben élt.

A kerekasztal beszélgetés a “Ponyvától a filmig” címet viseli.

Meghívott beszélgető partnereink lesznek:

– Dr. Gelencsér Gábor (ELTE BTK MMI Filmtudományi tanszék docense) 

– Dr. Lányi András (ELTE TÁTK Humánökológiai szak docense)

– Madarász Isti (filmrendező)

 

 

A Rejtő 111. kiállatáshoz kapcsolódóan, szintén ezen a héten, fergeteges záró eseményre is sor kerül 2016.04.21-én 18:00 órai kezdettel, melyen Rejtő Jenő operettjeiből hallgathatunk meg részleteket.

A Holokauszt Emlékközpont mindenkit szeretettel vár az egyes rendezvényekre. A belépés minden esetben ingyenes, de regisztrációhoz kötött: regisztracio@hdke.hu.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»