Ausztriában jelentősen növelik a zsidóság támogatását

Az osztrák kormány szerint a zsidóság nyílt támogatása a legjobb eszköz az antiszemitizmus elleni harcban.

Az osztrák kormány úgy döntött, hogy csaknem duplájára emeli a zsidó élet védelmének és előmozdításának támogatására szánt összeget, melynek előteremtésére az ausztriai zsidó kulturális örökségről szóló törvény alapján van lehetőség.

A Stadttempel, Bécs fő zsinagógája

A zsidóság jelenlegi 4 millió eurós támogatását 7 millió euróra növelik – jelentette be Karoline Edtstadler, az európai uniós ügyekért felelős, tárca nélküli miniszter kedden Bécsben.

A pótlólagos forrásokat, melyeket a zsidóság intézményeinek védelmére és a fiatalabb generációt célzó vallásközi párbeszéd erősítésére szánnak, még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Edtstadler elmondása szerint a lépésre azért is szükség van, mert a zsidóság nyílt támogatása a legjobb eszköz az antiszemitizmus elleni harcban. A zsidó közösséget Ausztria történelmének alapvető részeként határozta meg. Az országban, ahol csak későn ismerték el a holokauszt alatt történtekért az állam felelősségét, kicsi, de növekvő létszámú zsidó közösség él.

A miniszter a Salzburgi Ünnepi Játékok előtt pár nappal tartott beszédében emlékeztetett, hogy a közelgő kulturális fesztivált is a zsidó származású Hugo von Hofmannsthal és Max Reinhardt alapította.

64 ezer kőbe vésett név állít emléket a holokauszt ausztriai áldozatainak

Bécs új holokauszt-emlékműve minden egyes meggyilkolt gyereknek, nőnek és férfinak név szerint állít emléket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp