Kardos Péter főrabbi aranydiplomát kapott

Több mint 50 éve avatták rabbivá.

Kardos Péter főrabbit 1971-ben avattak rabbivá, a Covid miatt azonban csak most tudta átvenni aranydiplomáját az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) múlt hét pénteken tartott tanévzáró és diplomaosztó ünnepségén.

Fotó: OR-ZSE

„Kardos Péter főrabbi személyiségének egyik legfőbb varázsa a humora, az a ragyogó, de belül, a lélek mélyén mégis fekete humor, amelynek fényét az ironikus életöröm adja, sötét mélységét pedig az élettapasztalat táplálja”

– olvasható a Mazsihisz Facebook-oldalán közzétett írásban, amely így folytatódik:

„Nem csak ritka szellemes társalgó, akinek nyolcvan fölött is úgy vág az esze, mint a borotva, de – éppen humora, életöröme és élettapasztalata miatt – egyúttal igen bölcs szellemi partner is, akinek süt minden mondatából, hogy őt már nemigen lehet zavarba hozni semmivel. Éppen ellenkezőleg: ő az, aki egy-egy jól eltalált szóval, kifordított-befordított szófordulattal képes meglepni a beszélgetőpartnerét.”

Kardos Péter főrabbiról készült videónk itt tekinthető meg:

Kardos Péter: A humor volt a holokauszt túlélésének egyik záloga

Kardos Péter főrabbi gyerekként túlélte a holokausztot, disszidált, majd pár nap múlva hazatért, perecet akart árulni, helyette főszerkesztő lett. Portréfilm a rabbiról, aki nem is akart rabbi lenn…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp