111-dik születésnapját karanténban ünnepelte egy dél-afrikai zsidó asszony

Eddig csupán egyetlen ember teljesítette be a „bis 120” hagyományos zsidó köszöntést, de a Dél-Afrikában élő Rosalie Wolpe jó úton jár.

Ritka videóbeszélgetéssel ünnepelte Wolpe a múlt héten a 111-dik születésnapját egy cape town-i zsidó idősotthonban. Wolpe az Ausztráliában élő lányát hívta fel telefonon, írja a jta.org.

Wolpe ugyan nem szeret telefonálni, de ezúttal kivételt tett, és 20 percig beszélgetett a lányával. Az idős asszony nem szereti a születésnapok körüli felhajtást sem, holott a család általában megadja a módját az ünneplésnek.

Tavaly egy cionista csoport környéken élő női tagjai is felköszöntötték Wolpét az idősotthonban, idén azonban a karantén miatt csak az otthon lakói látogathatták meg őt a születésnapján.

„Teljes nyugalommal és hidegvérrel kezelte ezt a helyzetet, hogy nem voltak jelen a rokonok”, mondta 76 éves fia, David Wolpe azzal kapcsolatban, hogy idén a születésnapot csak virtuálisan tudták megtartani a családtagokkal.

Amikor 2007-ben arról kérdezték egy interjúban, hogy szerinte mi a hosszú élet titka, az 1909-es születésű Rosalie Wolpe, aki korábban üzlettulajdonosként dolgozott, azt mondta: „sosem volt autóm, és mindig sokat gyalogoltam”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp