Először bukkant fel gyilkos bálna Izrael partjainál

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Kardszárnyú delfint (vagy orka, gyilkos bálna) észleltek péntek reggel Izrael partjainál. A búvárok Shavei Zion partjainál vették észre a fogascetet, és jelentették a Természet- és Parkvédelmi Hatóságnak.

A hatóság tengerészgyalogos-felügyelői és tengeri rendőrök a keresésére indultak, és Akko óvárosánál látták meg a delfint, körülbelül 1,4 tengeri mérföldnyire a parttól, egy olyan területen, ahol a víz mélysége 15 méter, írja az izraelinfo.com.

A hatóság tisztviselői szerint ez az első alkalom, hogy Izraelben kardszárnyú delfint észleltek. Más delfinek időről időre megfigyelhetőek Izraelben.

Ez az állatfaj valamennyi óceán területén előfordul, de a legtöbb példány az Antarktiszt körülvevő tengerekben él. Sekély öblökben, folyók torkolatvidékén is gyakran vadászik. Átlagosan 100 kilométert tesz meg naponta.

A kardszárnyú delfinek igazi ragadozók, szinte minden kellően nagy tengeri állatot megtámadnak és elfogyasztanak. A halak mellett megeszik a delfineket, fókákat, tengeri madarakat, de még a náluk sokkal nagyobb bálnákat is. Még az embert is képesek megtámadni, erre több példa is volt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp