Először bukkant fel gyilkos bálna Izrael partjainál

Kardszárnyú delfint (vagy orka, gyilkos bálna) észleltek péntek reggel Izrael partjainál. A búvárok Shavei Zion partjainál vették észre a fogascetet, és jelentették a Természet- és Parkvédelmi Hatóságnak.

A hatóság tengerészgyalogos-felügyelői és tengeri rendőrök a keresésére indultak, és Akko óvárosánál látták meg a delfint, körülbelül 1,4 tengeri mérföldnyire a parttól, egy olyan területen, ahol a víz mélysége 15 méter, írja az izraelinfo.com.

A hatóság tisztviselői szerint ez az első alkalom, hogy Izraelben kardszárnyú delfint észleltek. Más delfinek időről időre megfigyelhetőek Izraelben.

Ez az állatfaj valamennyi óceán területén előfordul, de a legtöbb példány az Antarktiszt körülvevő tengerekben él. Sekély öblökben, folyók torkolatvidékén is gyakran vadászik. Átlagosan 100 kilométert tesz meg naponta.

A kardszárnyú delfinek igazi ragadozók, szinte minden kellően nagy tengeri állatot megtámadnak és elfogyasztanak. A halak mellett megeszik a delfineket, fókákat, tengeri madarakat, de még a náluk sokkal nagyobb bálnákat is. Még az embert is képesek megtámadni, erre több példa is volt.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp