Gábor Zsazsa úgy érezte, nem szeretik a magyarok

Gábor Zsazsa, angolul: Zsa Zsa Gabor, születési nevén: Gábor Sári egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi Hírességek Sétányán. Utolsó férje, Prinz Frédéric von Anhalt 3 napig Budapesten volt, hogy személyesen adhassa át meghalt felesége üzenetét a magyaroknak.

Prinz Frédéric von Anhalt, a német származású exkatona a Gellért Hotelben mondta el, mit üzent Gábor Zsazsa halála előtt a magyaroknak. A magyar származású amerikai sztár szereti a magyarokat és nem akarja, hogy ezt elfelejtsük.

Mesélt önnek arról Gábor Zsazsa, hogy 1941-ben hogyan tudta elhagyni az országot?

Nem volt más választása, mint a menekülés, de szerencséje volt, mert megismerkedett egy török hivatalnokkal, aki útlevelet tudott neki szerezni. Cseleznie kellett, hogy átlépje a határt. Először Indiába ment, de mivel nem akart ott maradni, továbbutazott New Yorkba.  Az anyjának, Gábor Jolie-nak egyébként ékszerüzlete volt a belvárosban, amit a második világháborúban elvettek tőle, zsidó származásuk miatt szinte az összes tulajdonuktól megfosztották őket, amiket a világháború után a kommunisták sem adtak nekik vissza. Ha visszakapták volna a jogos tulajdonaikat, talán Zsazsa sem maradt volna kint.

Gábor Zsazsát is megfigyelték az állambiztonságiak – Kibic Magazin

A magyar-zsidó származású hollywoodi színésznő és családja is az államvédelmi szervek látókörében volt, derült ki egy frissen közzétett dokumentumból. Gábor Zsazsa, angolul: Zsa Zsa Gabor, születési nevén: Gábor Sári (Budapest, 1917. február 6. – Los Angeles, Kalifornia, 2016. december 18.) Golden Globe-díjas magyar származású amerikai színésznő.

Több alkalommal is meglátogatták Magyarországot, miután Gábor Zsazsa kiköltözött. Hogyan emlékszik vissza ezekre az alkalmakra?

Mindig örömmel fogadták őt, de érezhető volt a magyarok és a közte lévő távolság. A feleségem mindig azt mondta, hogy a magyarok nem szeretik, mert azt hiszik róla, hogy egy másik világhoz, tartozik. Igaz, ő megcsinálta a szerencséjét Amerikában, amikor Magyarország még a vasfüggöny árnyékában élt. Ettől függetlenül nagyon élvezte a budapesti kirándulásokat, egyszer például emlékszem, hogy egy étterembe mentünk, ahol egy cigány zenész énekelt és hegedült, ami annyira megtetszett Zsazsának, hogy táncra perdült és énekelni kezdett. Ha az úton megállították, mindig magyarul beszélt, még csak nem is szabadkozott előttem, hogy nem értem, amit mond. Természetesnek vette, hogy magyarul beszél Magyarországon.

A teljes cikk itt olvasható:

„A feleségem mindig azt mondta, hogy a magyarok nem szeretik” – Interjú Gábor Zsazsa utolsó férjével

Gábor Zsazsa utolsó férje (az egyetlen, akitől nem vált el vagy akivel nem érvénytelenítette a házasságát), Prinz Frédéric von Anhalt 3 napig Budapesten volt, hogy személyesen adhassa át meghalt felesége üzenetét: a magyar származású amerikai sztár szereti a magyarokat és nem akarja, hogy ezt elfelejtsük.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp