Egy muszlim, aki a zsidókat gyűlölve született, de egy könyvesboltban megvilágosodott

Kasim Hafeez egy brit muszlim, aki egy videóban magyarázza el, hogyan vált született zsidógyűlölőből Izrael nagy rajongójává. A magát muszlim cionistának nevező Hafeezt egy Izraelről szóló könyv térítette meg.

Kasim Hafeez egy pakisztáni származású brit muszlim, akit már születésétől kezdve a zsidók és Izrael gyűlöletére neveltek. Ezt csak fokozta, hogy az 1990-es évek elején, többen a brit muszlim szellemi és vallási élet vezetői közül radikális nézetek kezdtek hirdetni, és a nyugati világ, illetve az azt irányító zsidók ellen hergelték követőiket. Hafeez is szépen radikalizálódott, az egyetemen Izrael ellenes tüntetéseket szervezett, és amikor már ez sem volt neki elég szélsőséges, úgy döntött, hogy otthagyja az egyetemet és dzsihadistának áll.

Már éppen egy pakisztáni terroristaképzőbe tervezett utazni, amikor egy könyvesboltban megakadt a szeme Alan Dershowitz Izrael védelmében című könyvén, amelyben viszont olyanokat olvasott, hogy Izrael nem is hibás a palesztin menekültválságért és igazából kiirtani sem akarja a palesztinokat. Hafeez ezen kicsit ugyan kiborult, de aztán elutazott Izraelbe, hogy saját szemével vizsgálta meg a könyv állításainak valóságtartalmát. Izraelben aztán egy békeszerető, befogadó országra lelt, ahol zsidók, muszlimok és keresztények élnek együtt nagy szeretetben. Ez pedig mindent megváltoztatott a számára, ezért most arra kéri a zsidókat gyűlölő muszlimok sokaságát, hogy cselekedjenek hozzá hasonló módon.

A videót amúgy a Prager University készítette, ami neve ellenére nem egy valódi egyetem, hanem egy weboldal, amelyet a konzervatív nézeteiről ismert Dennis Prager amerikai rádiós szemilység hozott létre, hogy rövid videókban oktassa Amerika népét. A videókban sajátos módon mutatnak be olyan témákat, mint a Közel-Kelet, a vallások vagy éppen a globális felmelegedés. Több videójukat amúgy a Youtube törölni kényszerült, mert veszélyesnek minősítették azok tartalmát. A modern ortodox zsidó családban született Prager elkötelezett híve és támogatója Izraelnek, véleménye szerint egy olyan baloldali elit uralja Amerika szellemi életét, amely félreértelmezi az ország zsidó-keresztény értékrendjét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp