Fél áron ehetnek a zsidók és az arabok, ha egy asztalhoz ülnek

Egy izraeli étterem ezzel az ajánlattal támogatja a megbékélést.

Izraelt rég nem látott erőszakhullám öntötte el az elmúlt hetekben. Szinte naponta érkeznek hírek erőszakos palesztin tüntetésekről, valamint sorozatos késeléses merényletekről. Az erőszakhullámot többen “harmadik intifádaként” (palesztin felkelésként) emlegetik.

A feszültség oldására egy izraeli étterem figyelemre méltó ajánlattal állt elő. A Tel-Avivtől 40 kilométerre északra lévő Kfar Vitkin település M Malljában található Humus Bar 50 százalékos árengedményt ad a hummuszra azoknak a zsidóknak és araboknak, akik egy asztalhoz ülnek.

„Félsz az araboktól? Félsz a zsidóktól? Nálunk nincsenek arabok, és zsidók sem. Nálunk csak emberek vannak! És valódi, kitűnő arab humusz. És nagyszerű zsidó falafel. És ingyenes repeta minden felszolgált minden hummuszra, akár arab, akár zsidó, akár keresztény, akár indiai vagy” – áll az étterem Facebook-oldalán.

Kobi Cafrir, az étterem tulajdonosa a Times of Israelnek elmondta: „Ha van valami, ami ezeket az embereket összehozza, az a hummusz”. Szerinte az akció sikeres, az október 13-i meghirdetése óta már többen igénybe vették a kedvezményt, és az interneten keresztül még Japánból is üdvözölték a kezdeményezést.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp