A Dohány utcai zsinagógába látogatott az izraeli ellenzéki vezető

A magánlátogatás keretében Magyarországra érkező Beni Ganz rövid eszmecserét folytatott Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével.

Nem hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodik Beni Ganz izraeli parlamenti képviselő, aki korábban az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, majd 2020-22 között miniszterelnök-helyettes és védelmi minisztere volt, számolt be a mazsihisz.hu.

Grósz Andor és Beni Ganz (Fotó: mazsihisz.hu)

A magyar felmenőkkel büszkélkedő Beni Ganz szerda délután ellátogatott tett a Dohány utcai zsinagógába, ahol találkozott dr. Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével. A politikus vezetett látogatás keretében megtekintette a Dohány utcai zsinagógát, majd a lányával együtt elhelyezte a megemlékezés köveit az Emanuel emlékfánál.

Beni Ganz 1959-ben magyar zsidó szülők gyermekeként született Izraelben. Az ellenzéki képviselő a következő napokban ellátogat majd holokauszt-túlélő édesanyja egykori Békés megyei lakóhelyére, Mezőkovácsházára.

Magyar szót is hallani lehetett Biden a Jad Vasemben tett látogatása alatt

A magyarországi gyökerekkel is rendelkező izraeli politikusok próbálták megvillantani magyar nyelvtudásukat egy Kárpátaljáról származó holokauszt-túlélővel beszélgetve.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp