Magyar szót is hallani lehetett Biden a Jad Vasemben tett látogatása alatt

A magyarországi gyökerekkel is rendelkező izraeli politikusok próbálták megvillantani magyar nyelvtudásukat egy Kárpátaljáról származó holokauszt-túlélővel beszélgetve.

Joe Biden izraeli látogatásának első állomása a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont volt, ahol két holokauszt-túlélővel is találkozott. Miközben az amerikai elnök a két túlélővel beszélgetett, többen is köréjük gyűltek, köztük Jair Lapid izraeli miniszterelnök és Beni Ganz védelmi miniszter.

Joe Biden féltérdre ereszkedve beszélgetett holokauszt-túlélőkkel Jeruzsálemben – Kibic Magazin

Az Izraelbe látogató amerikai elnök első útja a Jad Vasem holokauszt-emlékközpontba vezetett. Joe Biden amerikai elnök szerdán érzelmes látogatást tett a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpontban, ahol tisztelgett az áldozatok előtt, és hosszasan beszélgetett két túlélővel, olvasható a Times of Israel tudósításában.

A két idős túlélő közül az egyik, Giselle (Gita) Cycowicz a kárpátaljai Huszton született, és valószínűleg magyarul is beszélhet, mivel az alábbi videóban az hallható, hogy a magyarországi zsidó gyökerekkel is rendelkező Ganz és Lapid többször is magyarul szól hozzá.

Az Izraelinfo szúrta ki, hogy a videó 23:00-dik percénél Ganz azt súgja magyarul: “én is prime minister”, majd hozzáteszi: „nem tudom beszélni magyar”. Lapid pedig szintén egy „nem tudom”-mal helyesel. A találkozó végén (24:20) Ganz még annyit mond magyarul: „köszönjük szépen”.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp