Budapesten diadalmaskodott Izrael kick-box világbajnoka

Az izraeli Julia Szacskov magyar ellenfelét győzte le a budapesti világkupa döntőjében.

A hétvégén rendezték meg a budapesti BOK Csarnokban a a 28. magyar kick-box világkupát, amelyen Izrael korábbi világbajnoka, Julia Szacskov is elindult. A 24 éves versenyző a 52 kilogrammos súlycsoport döntőjében a magyar Pálfi Viktóriát győzte le, és szerzett aranyérmet Izraelnek.

A győztes izraeli Julia Szacskov a Pálfi Viktória elleni döntő után (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A K1 szabályrendszerben versenyző Szacskov Kazahsztánban született, kétévesen vándorolt ki Izraelbe (alijázott) családjával. 14 éves korában kezdett el kick-box edzésekre járni egy haifai klubban, amelynek mai napig is tagja. 15 évesen már országos ifjúsági bajnokságot nyert. Egy évvel ezután közösségi adománygyűjtésbe kezdett, hogy kiutazhasson a Budapesten rendezett ifjúsági világkupára, ahonnan aranyéremmel távozott.

Pálfi Viktória és Julia Szacskov küzdelme (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

2017-ben ifjúsági Európa-bajokság lett, 2018-ban és 2019-ben pedig már a felnőttek között nyert világbajnokságot. 2017-ben Izrael legjobb fiatal sportolójának választották meg.

Vallásos iskolából a kick box világába

Nili Block egy vallásos amerikai család hatodik gyermeke, a família Nili kétéves korában alijázott Izraelbe, és Bet Shemes környékén telepedtek le. Korán kiderült, hogy Nili sportos, inkább fiús al…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp