Liev Schreiber ukránok menekülteknek főzött pészach alkalmából

Schreiber ukrán-lengyel zsidó családban született. Először Lengyelországba, majd Ukrajnába ment, hogy segítsen.

Liev Schreiber egyik legismertebb szerepe a Ray Donovan című sorozat címszerepe, de több filmben alakított zsidó szereplőt. A sztár az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta sok posztot írt a háborúról a közösségi médiában, aztán nemrég úgy döntött, hogy közvetlenül is részt vesz a rászorulók megsegítésében.

Schreiber az orosz-ukrán háború miatt először Lengyelországba utazott, hogy csatlakozzon azokhoz az emberekhez, akik aktívan részt vesznek az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésében, írja az Onet Kultura.

“A lengyelek nagylelkűsége és együttérzése rendkívüli élmény. Büszke vagyok arra, hogy lengyel és ukrán nagyszülők leszármazottja lehetek! Dicsőség Nagy-Lengyelországnak! Slava Ukraini!”, mondta a színész.

A színész egy múlt heti Twitteren megosztott videóban elmondta, hogy pészah ünnepe alkalmából borjúszegyet készítenek a menekülteknek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 
Liev Schreiber (@lievschreiber) által megosztott bejegyzés

“Itt vagyok a BlueCheckUkraine csoporttal. Célunk, hogy azonosítsuk, ellenőrizzük és pénzügyi támogatást nyújtsunk olyan szervezeteknek, mint a World Central Kitchen, a Kidsave és mások, amelyek Ukrajnában és más szomszédos országokban működnek” – mondta a színész, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy ezeknek a szervezeteknek biztonsággal lehet támogatást küldeni.

A hollywoodi sztár később Ukrajnába utazott, jelenleg Lvovban tartózkodik és onnan próbál segíteni a civileknek.

Kapcsolódó cikkünk:

10 zsidó filmsztár, aki büszke a származására – Kibic Magazin

Velük kívánunk mindenkinek boldog új évtizedet! 1. Ben Stiller Tugg Speedman, Derek Zoolander, Walter Mitty – csak pár név Ben Stiller leghíresebb szerepei közül. A színész már évtizedek óta szórakoztatja a közönséget komikus filmjeivel, melyek eddig már több, mint két és fél milliárd dollárt hoztak a konyhára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp