Pont ott integetett náci karlendítéshez hasonló módon, ahol a zsidóüldözést mutatja be egy múzeum

Farkas Péter Barnabást, Ózd jobbikos alpolgármesterét Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban fotózták le, amint éppen karját lendítve „int társainak”.

A Jobbikban politizáló Farkas Péter Barnabás még 2018-ban járt egy ózdi küldöttséggel Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban. Az atv.hu most egy olyan fotóra bukkant, amelyen Ózd alpolgármestereként funkcionáló Farkas a náci karlendítéshez igen hasonló mozdulatot tesz, ráadásul a múzeumnak pont azon a részén, amely a zsidók üldözésével foglalkozik.

Farkas Péter Barnabás Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban (Fotó: atv.hu)

Farkas reagált a lap megkeresésére a fotóval kapcsolatban. Válaszában azt állítva, hogy a képen nem karlendítés látható, hanem éppen azt a pillanatot örökíti meg, amikor csoportképhez hívja társait, akikkel a múzeumot látogatta. A politikus szerint ugyanis pont az akasztófán ábrázolt Dávid-csillag és Jude felirat előtt volt erre megfelelő hely a kiállításon.

„A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre. A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni”

– közölte Farkas, aki hozzátette, hogy ő is elfogadta a „Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát”. „Ráadásul nekem ez semmilyen nehézséget nem okozott, mert sohasem vallottam és képviseltem szélsőséges nézeteket” – írta a politikus.

Farkas Péter Barnabás a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. Farkas 2016 óta Ózd alpolgármestere, előtte a Városi Múzeum vezetője volt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp