Michelin-csillagot hozott a klasszikus jeruzsálemi konyha egy izraeli séfnek

Assaf Granit Párizsban működő Shabour nevű étterme kapta meg a rangos gasztronómiai elismerést. Granit az ötödik izraeli séf, aki Michelin-csillagot kapott.

Hétfőn jelentette be a Guide Michelin francia étterem- és szállodakalauz, hogy mely éttermeknek ítélték oda 2021-ben a Michelin-csillagot. A rangos elismerésben idén egy izraeli séf is részesült, Assaf Granit párizsi Shabour elnevezésű étterme kaphatta meg az első csillagját.

Assaf Granit

A kalauz értékelésében kiemelte Granit kreatív konyháját, az étterem féktelen atmoszféráját, valamint a hely dekorációját. Az izraeli séf a Ynet-nek nyilatkozva elmondta, hogy csak nehezen tudta túltenni magát a bejelentés hallatán. „Számomra ebben a legnagyobb dolog az, hogy négy jeruzsálemi partnerem úgy döntött, hogy éttermet nyit Párizsban, és ezt a pénzükkel és a jövőképükkel tették meg” – mondta Granit, akinek Jeruzsálemben és Londonban is van egy étterme.

Granit az izraeli 13-as csatornának arról beszélt, hogy a Shabour menüje jellegzetes izraeli, azon belül is jeruzsálemi konyhán alapszik, és olyan élelmiszerek jellemzik, mint a tehina, a baba ganoush nevű padlizsánsaláta vagy a torma.

A koronavírus-járványt Granit éttermei is megérezték, az izraeli séf azonban bízik a gyors fellendülésben miután a járvány véget ér. A jövőbeli célnak pedig a második Michelin-csillag megszerzését jelölte meg. (Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp