89 éves nagymama játékokat készített rászoruló belarusz gyerekeknek

A brit Lily Genztler a karantén alatt plüss macikat gyártott a Belorussziában élő rászoruló zsidó gyerekeknek, amelyeket egy szervezet továbbít nekik.

A belarusz zsidó közösségével kapcsolatban lévő Together Plan nevű zsidó jótékonysági szervezet megköszönte a 89 éves asszony munkáját, írja a The Jewish News.

Lily Genztler 7 éve költözött Chigwell-be, hogy közelebb legyen a családjához, a férje 3 éve meghalt. Az unokája, Seth elmondta: „Korábban a nagyink izraeli babáknak készített plüssöket, és a karantén alatt is szerette volna valami hasznossal tölteni az idejét, ezért 160 mackót készített a belarusz zsidó gyerekeknek.”

A Together Plan igazgatója, Debra Brunnak elmondta: „a macik zsidó közösségekbe fognak eljutni, árvaházakba, menedékházakba, hogy örömöt okozzanak a gyerekeknek”, majd hozzátette, hogy a nem-zsidók is sok mindenből hiányt szenvednek, ezért rájuk is gondolnak, így a következő segélycsomag szállításkor, novemberben nekik is küldenek adományokat.

Szeptemberben a jótékonysági akciónak köszönhetően először kapcsolódhat be Belorusszia a Zsidó Kulturális Fesztivál Európai Napjaiba, és egy Klezmer koncertet közvetítenek majd Zoom-on egy családi ház kertjéből szeptember 13-án.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp