Felépült a koronavírus fertőzésből egy 99 éves holokauszt túlélő asszony

A férje viszont sajnálatos módon nem élte túl a betegséget.

Sara Itzinger annak idején túlélte a holokausztot, és most felgyógyult a koronavírus fertőzésből is, miután egy hónapig kórházban volt, erősítette meg a jeruzsálemi Shaare Zedek egészségügyi központ hétfőn.

„Köszönöm mindenkinek! Az egyetlen kívánságom, hogy végre otthon lehessek”, mondta Sara Itzinger, miután kiengedték a kórházból, írja a The Times of Israel.

A férje, Zvi Herschel Itzinger, aki szintén holokauszttúlélő volt, sajnos meghalt a fertőzésben.

A pár nem sokkal a második világháború után találkozott az USA-ban. Cleveland Heights-ben éltek egészen egy évvel ezelőttig, amikor meglátogatták a családjukat Izraelben. Egyetlen lányuk sok évvel ezelőtt költözött a zsidó államba, 13 gyereke és számos unokája lett.

Az idős pár a Maon Horim otthonban lakott Jeruzsálemben, ahol elkapták a koronavírus fertőzést. A férfi hamarosan meghalt, de a felesége több mint egy hónapig küzdött a gyógyulásért.

Az unokájuk, Nissan Hefetz a Magen David Adom rohammentőse, és a jeruzsálemi koronavírus tesztelést irányítja. Személyesen végezte el a tesztelést a nagyszülein, és szállította őket kórházba.

Sara Itzinger és unokája, Nissan Hefetz

„Nagyon megijedtünk, amikor kiderült, hogy a nagymama megfertőződött. Vannak más betegségei is”, mondta Hefetz. „A vírus eltérően hat az embereknél. A nagymamámnál enyhe lefolyású volt, a nagypapánál viszont nagyon súlyos volt.”

Hefetz hozzátette, hogy a nagymamája nagyon rosszul élte meg férje elvesztését, de bízik abban, hogy képes lesz feldolgozni ezt a veszteséget.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp