Putyin tórai idézettel igazolta a Krím megszállását

Vlagyimir Putyin a múlt héten külföldi újságírók számára tartott sajtótájékoztatót, ahol a Krím-félsziget orosz megszállása is szóba került. Az orosz elnök pedig egy, a Tórából kölcsönzött idézettel oszlatta el az újságról kétségeit.

Vlagyimir Putyin orosz elnöktől külföldi újságírók próbálták megtudni, hogy mi a helyzet a Krím-félsziget orosz katonai megszállásával. Putyin válaszában kifejtette, hogy a Krím mindig is orosz terület volt, orosz kultúrával, orosz jelenléttel. Szavait pedig egy tórai idézettel nyomatékosította.

Vlagyimir Putyin

„Az emberek mindenkor és minden kultúrában harcoltak a földjükért, nem véletlen, hogy a Tóra is megerősíti: a terület elvesztése nagy bűn” – mondta az orosz elnök, aki azt a kérdést is az újságíróknak szegezte, hogy tudnak-e neki akár egyetlen országot is mondani, amelyik belenyugszik a területei elveszítésébe?

Az esetről beszámoló Coolamnews cikkében azért azt is megjegyzi, hogy vajon Putyin az izraeli-palesztin konfliktusban is alkalmazná az álata idézett tórai alapelvet.

(mazsihisz.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp