Putyin tórai idézettel igazolta a Krím megszállását

Vlagyimir Putyin a múlt héten külföldi újságírók számára tartott sajtótájékoztatót, ahol a Krím-félsziget orosz megszállása is szóba került. Az orosz elnök pedig egy, a Tórából kölcsönzött idézettel oszlatta el az újságról kétségeit.

Vlagyimir Putyin orosz elnöktől külföldi újságírók próbálták megtudni, hogy mi a helyzet a Krím-félsziget orosz katonai megszállásával. Putyin válaszában kifejtette, hogy a Krím mindig is orosz terület volt, orosz kultúrával, orosz jelenléttel. Szavait pedig egy tórai idézettel nyomatékosította.

Vlagyimir Putyin

„Az emberek mindenkor és minden kultúrában harcoltak a földjükért, nem véletlen, hogy a Tóra is megerősíti: a terület elvesztése nagy bűn” – mondta az orosz elnök, aki azt a kérdést is az újságíróknak szegezte, hogy tudnak-e neki akár egyetlen országot is mondani, amelyik belenyugszik a területei elveszítésébe?

Az esetről beszámoló Coolamnews cikkében azért azt is megjegyzi, hogy vajon Putyin az izraeli-palesztin konfliktusban is alkalmazná az álata idézett tórai alapelvet.

(mazsihisz.hu)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp