Gyászmegemlékezés a pittsburghi merénylet áldozatainak emlékére

A mai napon, este 18 órakor várja a híveket a MAZSIHISZ a Frankel Leó úti zsingaógába.
Bárhol érjen támadás egy zsidó közösséget az olyan, mintha az egész zsidó népre rontanának rá. Ami szombat délelőtt Pittsburgh-ben történt imádkozó hittestvéreinkkel, véres példája annak, hová vezethet a gyűlölet. Mert nincs ártalmatlan gyűlölet, nem lehet bagatellizálni az uszítást – erre világít rá a 11 áldozat tragédiája.

A békésnek mondott Egyesült Államokban ők, az ártatlanok fizettek életükkel, mert a társadalom lebecsülte az antiszemitizmus veszélyeit. Nincs okunk az optimizmusra. Nap mint nap szenvednek el zsidók atrocitásokat szerte a világon Londontól, Párizson és Brüsszelen át egészen Jeruzsálemig.

Nem véletlen, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége érzékenyen reagál a minden hazai antiszemita jelenségre és gyűlöletbeszédre. Soha nem tudni, a verbális agresszió mikor csap át tettlegességbe – ahogy azt Pittsburgh példája mutatja. A magyarországi neológ zsidóság mélyen együtt érez az áldozatok hozzátartozóival.

A pittsburghi merénylet áldozatainak emlékére rendezett ima

A mai nap folyamán gyászmegemlékezést tartunk a Frankel Leó úti zsinagógában (Budapest II. ker., Frankel Leó út 49.), ahová várjuk híveinket, illetve minden jóérzésű barátunkat, hogy imáink segítségével közösen fejezzük ki együttérzésünket, a megemlékezés este 6 órakor kezdődik. A Frankel zsinagóga főrabbija által szervezett megemlékezésen beszédet mond Verő Tamás főrabbi, a gyászzsoltárokat Nógrádi Gergely főkántor énekli.

A pittsburghi merénylet áldozatainak emlékére rendezett ima – Kibic Magazin

Bárhol érjen támadás egy zsidó közösséget az olyan, mintha az egész zsidó népre rontanának rá. Ami szombat délelőtt Pittsburghben történtimádkozó hittestvéreinkkel, véres példája annak, hová vezethet a gyűlölet. Mert nincs ártalmatlan gyűlölet, nem lehet bagatelizálni az uszítást – erre világít rá a 11 áldozat tragédiája.

 

A Kibic Magazin szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a Közlemények rovatba beadott írásokat, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp