Események betöltése

A pittsburghi merénylet áldozatainak emlékére rendezett ima

  • Ez az esemény elmúlt.
  Frankel Zsinagóga Frankel Leó út 49
Budapest, 1023 Magyarország
   

Bárhol érjen támadás egy zsidó közösséget az olyan, mintha az egész zsidó népre rontanának rá. Ami szombat délelőtt Pittsburghben történt imádkozó hittestvéreinkkel, véres példája annak, hová vezethet a gyűlölet. Mert nincs ártalmatlan gyűlölet, nem lehet bagatelizálni az uszítást – erre világít rá a 11 áldozat tragédiája.

A békésnek mondott Egyesült Államokban ők, az ártatlanok fizettek életükkel, mert a társadalom lebecsülte az antiszemitizmusveszélyeit. Nincs okunk az optimizmusra. Nap mint nap szenvednek el zsidók atrocitásokat szerte a világon Londontól, Párizson és Brüsszelen át egészen Jeruzsálemig. Nem véletlen, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége érzékenyen reagál minden hazai antiszemita jelenségre és gyűlöletbeszédre. Soha nem tudni, a verbális agresszió mikor csap át tettlegességbe – ahogy azt Pittsburgh példája mutatja.

A magyarországi neológ zsidóság mélyen együttérez az áldozatok hozzátartozóival. A mai nap folyamán gyászmegemlékezést tartunk a Frankel Zsinagógában (Frankel Leó utca 49.), ahová várjuk híveinket, illetve minden jóérzésű barátunkat, hogy imáink segítségével közösen fejezzük ki együttérzésünket. A megemlékezés 18 órakor kezdődik.

https://www.facebook.com/events/278008409495096

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!