Egy kibucban forgat valóságshow-t a BBC

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A brit közszolgálati média Izrael megalapításának 70. évfordulója alkalmából készít tévéműsort, amelyben két héten keresztül tíz brit zsidó önkéntes élményeit követi végig egy izraeli kibucban. A valóságshow várhatóan valamikor 2018-ban kerül majd adásba.

A BBC tíz különböző életkorú és hátterű brit zsidó szereplőt toboroz egy különleges valóságshow forgatásához, amely résztvevői két hetet töltenek majd önkéntesként egy izraeli kibucban. A nagyjából 250 kibucot tömörítő kibucmozgalom nyújt segítséget a műsör készítői számára, hogy a lehető legjobb helyszínt találják meg a forgatáshoz, amely idén decemberben venné kezdetét. Maga a valóságshow pedig jövő májusában kerülne adásba Izrael 70. függetlenségi napjához igazodva.

Szüret a Jeruzsálem melletti Tzuba kibucban
Szüret a Jeruzsálem melletti Tzuba kibucban

A BBC szóvivője azt nyilatkozta, hogy a valóságshow célja, hogy bemutassa, mit jelent manapság britnek és zsidónak lenni. A szóvivő szerint a műsorban résztvevők a lakosság és a vallásosság egy igen széles keresztmetszetéből fognak kikerülni, és azért utaznak Izraelbe, hogy ott minél többet fedezzenek fel saját kulturális identitásukból, illetve, hogy megvitassák a modern judaizmus legfontosabb kérdéseit.

Az elmúlt 50 évben zsidó és nem zsidó önkéntesek a világ minden szegletéből érkeztek az izraeli kibucokba, hogy ott különféle fizikai, főként mezőgazdasági munkákat végezzenek néhány hétig vagy hónapig. A kibucmozgalom önkéntesprogramjának igazgatója szerint ezeknél az önkénteseknél nincsenek jobb nagykövetei Izraelnek az egész világon.

(Israel21c.org)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp