Egy kibucban forgat valóságshow-t a BBC

A brit közszolgálati média Izrael megalapításának 70. évfordulója alkalmából készít tévéműsort, amelyben két héten keresztül tíz brit zsidó önkéntes élményeit követi végig egy izraeli kibucban. A valóságshow várhatóan valamikor 2018-ban kerül majd adásba.

A BBC tíz különböző életkorú és hátterű brit zsidó szereplőt toboroz egy különleges valóságshow forgatásához, amely résztvevői két hetet töltenek majd önkéntesként egy izraeli kibucban. A nagyjából 250 kibucot tömörítő kibucmozgalom nyújt segítséget a műsör készítői számára, hogy a lehető legjobb helyszínt találják meg a forgatáshoz, amely idén decemberben venné kezdetét. Maga a valóságshow pedig jövő májusában kerülne adásba Izrael 70. függetlenségi napjához igazodva.

Szüret a Jeruzsálem melletti Tzuba kibucban
Szüret a Jeruzsálem melletti Tzuba kibucban

A BBC szóvivője azt nyilatkozta, hogy a valóságshow célja, hogy bemutassa, mit jelent manapság britnek és zsidónak lenni. A szóvivő szerint a műsorban résztvevők a lakosság és a vallásosság egy igen széles keresztmetszetéből fognak kikerülni, és azért utaznak Izraelbe, hogy ott minél többet fedezzenek fel saját kulturális identitásukból, illetve, hogy megvitassák a modern judaizmus legfontosabb kérdéseit.

Az elmúlt 50 évben zsidó és nem zsidó önkéntesek a világ minden szegletéből érkeztek az izraeli kibucokba, hogy ott különféle fizikai, főként mezőgazdasági munkákat végezzenek néhány hétig vagy hónapig. A kibucmozgalom önkéntesprogramjának igazgatója szerint ezeknél az önkénteseknél nincsenek jobb nagykövetei Izraelnek az egész világon.

(Israel21c.org)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp