Az izraeli ellenzék befogadna szíreket, Netanyahu szerint ez újabb terrorveszélyt jelentene

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Izraelben újabb ellenzéki vezető, ezúttal Jichák Hercog, a szociáldemokrata Munkapárt, egyben a parlamenti ellenzék elnöke szólította fel szíriai menekültek befogadására az izraeli kormányt. Benjamin Netanyahu szerint szerint ha megnyitnák kapuikat, azonnali lépéseket kéne tennie annak érdekében, hogy megvédjék országukat a veszélyes beszivárgóktól. Jichák Hercog egy tel-avivi szakértői találkozón múlt szombaton elmondta, hogy péntek éjjel telefonon megbeszélést folytatott Kamal Al-Labvánival, az európai száműzetésben lévő szíriai ellenzéki kormány egyik magas rangú vezetőjével.

“A szíriai ellenzéknek súlyos panaszai vannak a világ népeivel szemben” – mondta Hercog.

Jichak Hercog
Jichak Hercog

“Felszólítom az izraeli kormányt, hogy az eddig is megtett humanitárius erőfeszítésein túl fogadjon be szíriai háborús menekülteket is. A zsidók nem lehetnek közömbösek a menedéket kereső több százezer menekülttel szemben” – tette hozzá az izraeli politikus.

Múlt szerdán Eliézer Stern, a szintén ellenzéki Jes Atíd párt parlamenti képviselője szólította fel Benjámin Netanjahu miniszterelnököt Facebook bejegyzésében a menedéknyújtásra “meghatározott számú szíriai menekült számára”.

Izrael szíriai határán évek óta átengedi és orvosi segítségben részesíti a szíriai polgárháború katonai és civil sebesültjeit.

A súlyosabb eseteket különböző észak-izraeli kórházakba szállítják, s a könnyebb sebesülések ellátására egy tábori kórházat hoztak létre a határ mentén.

“Izrael nem közömbös a szír és afrikai menekültek tragédiáira, de az ország egyszerűen túl kicsit ahhoz, hogy befogadja és felszívja azokat, akik menekülni kénytelenek szülőhazájukból” – nyilatkozta a Haaretz szerint vasárnap Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Az izraeli miniszterelnöke szerint ha megnyitnák kapuikat, azonnali lépéseket kéne tennie annak érdekében, hogy megvédjék országukat a veszélyes beszivárgóktól.

Netanyahunak egyébként ugyanaz az amerikai Arthur J. Finkelstein az egyik legfontosabb stratégiai tanácsadója, mint Orbán Viktornak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp