Két katonai bázist is elpusztított volna, ha célba ér az Izrael elleni iráni légitámadás

A példátlan támadás során Izrael irányába kilőtt közel 350 drón és rakéta összesen 50 tonna robbanóanyagot hordozott.

Szombat éjjel a történelem során először Irán közvetlenül légitámadást intézett Izrael ellen, válaszul arra, hogy Izrael szerintük tavaly decemberben Damaszkuszban a Forradalmi Gárda hét tagját, köztük egy magas rangú tisztségviselőt, Szajjed Razi Muszavit, aki a Szíria és Irán közötti katonai szövetség koordinálásáért volt felelős.

A támadásban Irán 185 darab kamikaze drónt, 110 ballisztikus rakétát és 36 robotrepülőgépet (népszerű, bár helytelen nevén cirkálórakétát) indított Izrael irányába, két katonai támaszpontot célozva meg. A Ynet cikke szerint az iráni fegyverek összesen 50 tonna robbanóanyagot szállítottak Izraelbe, és ha célba érnek, akkor mindkét katonai bázist elpusztították volna.

Az izraeli légierő az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Jordánia és Franciaország segítségével azonban a támadó eszközök 99 százalékát ártalmatlanította. A drónok és a robotrepülőgépek közül egy sem lépte át az izraeli határt, a ballisztikus rakéták közül is csak néhánynak sikerült minimális kárt okoznia a Negev északi részén lévő Nevatim légi támaszpontban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp