Ukrajnai vallásos zsidók táboroznak a Balatonnál

Egyedülálló menekülttábort nyitott az EMIH azoknak a vallásos zsidó menekülteknek, akiknek nem volt megoldott Európában a speciális vallási és étkezési előírások szerinti elhelyezése.

Az EMIH keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ukrajnai és a magyar zsidó szervezet áprilisban fordult a magyar kormányhoz segítségért, hogy több száz ukrajnai menekült speciális, kóser ellátására alkalmas táborhelyet nyithasson a több éve használaton kívüli, mintegy 180 ezer négyzetméteres balatonőszödi kormányüdülőben.

ultra orthodox jewish men and their three-years-old children take part in a protest against the government restrictions that prevent them from reaching Mount Meron on Lag Ba’omer tomorrow night, in the Ultra orthodox jewish neighborhood of Mea Shearim, Jerusalem, on May 10, 2020. Photo by Yonatan Sindel/Flash90 *** Local Caption *** הפגנה
ל”ג בעומר
מפגינים
מאה שערים
חרדים
חלקה
קורונה
וירוס
ילדים

A két szervezet az üdülőt felújította, alkalmassá tette a menekültek befogadására, a további felújításra és átmeneti bővítésre pedig adománygyűjtő kampányt szervezett. A tábor a felújítás-bővítés végeztével 644 ember elszállásolására lesz alkalmas, kiegészülve közösségi terekkel, kóser konyhával, valamint a gyermekek tanulását biztosító osztálytermekkel – írták.

Hozzátették: a tábor kialakítására azért volt szükség, mert a speciális vallási és étkezési előírások szerint élő menekültek elhelyezése nem volt megoldott Európában.

A táborról további információk a machnechabad.hu oldalon találhatók.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp