Online nézhetjük meg a Rotschild Kláráról szóló kiállítást

A Nemzeti Múzeum által készített videóban a kiállítás kurátora mutatja be a magyar divat királynőjének életét és munkásságát.

A koronavírus-járvány miatt egyelőre a múzeumok is zárva vannak, így a Magyar Nemzeti Múzeum CLARA – Rotschild Klára: Divatkirálynő a vasfüggöny mögött című kiállítása sem látogatható. A múzeum hiánypótlásként egy több részes videósorozatot készített, amelyben a kiállítás kurátora, Simonovics Ildikó divattörténész vezeti körbe az érdeklődőket.

Rotschild Klára divattervezőről nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban – Kibic Magazin

Személyes tárgyakon, archív fotókon, mozgóképeken, valamint ruhákon keresztül mutatja be Rotschild Klára (1903-1976) magyar divattervező életét és munkásságát a Magyar Nemzeti Múzeumúj időszaki kiállítása Budapesten a Geraldine-házban és a múzeum főépületében.

Rotschild Klára Váci utcában lévő egykori szalonjában évtizedeken keresztül öltöztek diplomatafeleségek, a magyar politikai, gazdasági és szellemi elit asszonyai, művészek, valamint a Magyarországra érkező magasrangú külföldi vendégek is. Horthy és Kádár felesége is hordta a ruháit.

A sorozat első része már elérhető a múzeum YouTube-csatornáján, a többi epizód 11 héten keresztül szombatonként kerül majd fel. A videók témáról témára mutatják be a kiállítást és a hozzá kapcsolódó kutatási projektet. Az első rész kivételével valamennyi rész egy hétig lesz látható.

(Index)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp