Online nézhetjük meg a Rotschild Kláráról szóló kiállítást

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Nemzeti Múzeum által készített videóban a kiállítás kurátora mutatja be a magyar divat királynőjének életét és munkásságát.

A koronavírus-járvány miatt egyelőre a múzeumok is zárva vannak, így a Magyar Nemzeti Múzeum CLARA – Rotschild Klára: Divatkirálynő a vasfüggöny mögött című kiállítása sem látogatható. A múzeum hiánypótlásként egy több részes videósorozatot készített, amelyben a kiállítás kurátora, Simonovics Ildikó divattörténész vezeti körbe az érdeklődőket.

Rotschild Klára divattervezőről nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban – Kibic Magazin

Személyes tárgyakon, archív fotókon, mozgóképeken, valamint ruhákon keresztül mutatja be Rotschild Klára (1903-1976) magyar divattervező életét és munkásságát a Magyar Nemzeti Múzeumúj időszaki kiállítása Budapesten a Geraldine-házban és a múzeum főépületében.

Rotschild Klára Váci utcában lévő egykori szalonjában évtizedeken keresztül öltöztek diplomatafeleségek, a magyar politikai, gazdasági és szellemi elit asszonyai, művészek, valamint a Magyarországra érkező magasrangú külföldi vendégek is. Horthy és Kádár felesége is hordta a ruháit.

A sorozat első része már elérhető a múzeum YouTube-csatornáján, a többi epizód 11 héten keresztül szombatonként kerül majd fel. A videók témáról témára mutatják be a kiállítást és a hozzá kapcsolódó kutatási projektet. Az első rész kivételével valamennyi rész egy hétig lesz látható.

(Index)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp