Heisler boldog karácsonyt kívánt a magyaroknak

„Azonos állampolgári közösség tagjaiként közös vallási hagyományunk a Biblia és annak tanításai. Mindez összeköt Bennünket”, írta Heisler karácsonyi üdvözletében.

Boldog karácsonyt kívánt a MAZSIHISZ nevében a szervezet elnöke, Heisler András.

„A legnagyobb kortárs ortodox rabbik egyike, Shlomo Riskin azt mondta: a keresztény hagyomány szerint karácsony éjjelén született gyermek „rabbi példakép”, írja üdvözletében, majd hozzátette: a Názáretből való Jesua számos olyan dolgot hirdetett, amelyet így vagy úgy, de a rabbinikus zsidóságban is megtalálunk.

Heisler András

„A kereszténység a Tórából, a zsidóság prófétai és korai rabbinikus hagyományaiból nőtt ki, majd indult el világhódító útjára. Elvitte a nemzetekhez és egyetemessé tette mindazt, amit a judaizmus hitéből és etikájából megtartott”, írja. Szerinte – noha hosszú időre végtelenül eltávolodott a két vallás egymástól – az elmúlt időkben újra felismerték testvériségüket. „Nincs két másik vallás a Földön, amelyet ilyen erős kapcsok fűznének egymáshoz”, teszi hozzá.

Heisler András: Ami összekapcsol bennünket: boldog karácsonyt, Magyarország!

A legnagyobb kortárs ortodox rabbik egyike, Shlomo Riskin azt mondta: a keresztény hagyomány szerint karácsony éjjelén született gyermek „rabbi példakép”. A Názáretből való Jesua számos olyan dolgot hirdetett ugyanis, amelyet így vagy úgy, de a rabbinikus zsidóságban is megtalálunk. A kereszténység a Tórából, a zsidóság prófétai és korai rabbinikus hagyományaiból nőtt ki, majd indult el világhódító útjára.

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp