Heisler boldog karácsonyt kívánt a magyaroknak

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

„Azonos állampolgári közösség tagjaiként közös vallási hagyományunk a Biblia és annak tanításai. Mindez összeköt Bennünket”, írta Heisler karácsonyi üdvözletében.

Boldog karácsonyt kívánt a MAZSIHISZ nevében a szervezet elnöke, Heisler András.

„A legnagyobb kortárs ortodox rabbik egyike, Shlomo Riskin azt mondta: a keresztény hagyomány szerint karácsony éjjelén született gyermek „rabbi példakép”, írja üdvözletében, majd hozzátette: a Názáretből való Jesua számos olyan dolgot hirdetett, amelyet így vagy úgy, de a rabbinikus zsidóságban is megtalálunk.

Heisler András

„A kereszténység a Tórából, a zsidóság prófétai és korai rabbinikus hagyományaiból nőtt ki, majd indult el világhódító útjára. Elvitte a nemzetekhez és egyetemessé tette mindazt, amit a judaizmus hitéből és etikájából megtartott”, írja. Szerinte – noha hosszú időre végtelenül eltávolodott a két vallás egymástól – az elmúlt időkben újra felismerték testvériségüket. „Nincs két másik vallás a Földön, amelyet ilyen erős kapcsok fűznének egymáshoz”, teszi hozzá.

Heisler András: Ami összekapcsol bennünket: boldog karácsonyt, Magyarország!

A legnagyobb kortárs ortodox rabbik egyike, Shlomo Riskin azt mondta: a keresztény hagyomány szerint karácsony éjjelén született gyermek „rabbi példakép”. A Názáretből való Jesua számos olyan dolgot hirdetett ugyanis, amelyet így vagy úgy, de a rabbinikus zsidóságban is megtalálunk. A kereszténység a Tórából, a zsidóság prófétai és korai rabbinikus hagyományaiból nőtt ki, majd indult el világhódító útjára.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp