Somer bál és függetlenségi nap a Hasomer Hacair májusi-júniusi programjai között

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai.

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

TÁMOGASS MINKET ADÓD 1%-VAL

Adód 1%-nak felajánlásával az oktatásunk szempontjából legjelentősebb, kiscsoportos foglalkozásokat szeretnénk megvalósítani. Minden felajánlás egy újabb foglalkozás megvalósulását teszi lehetővé.

Kérlek adományozd nekünk adód egy százalékát weboldalunkon keresztül!

EZEN A HÉTEN

Zmán Kvucot

Dátum: 2024.05.10.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

A zmán kvucot egy héber szó, jelentése: csoportidő. Ezen a foglalkozáson havonta találkozhatnak a gyerekek a saját korosztályukkal, barátaikkal. Ezen a programon együtt döntjük el, mivel töltjük közösen az időt, itt minden a csoportról szól. Lehetőség nyílik jobban megismerni társaikat és önmagukat is, közös játékokon keresztül egészen a nagy problémákat feloldó beszélgetésig.

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Somer Bál

Dátum: 2024.05.17.
Időpont: 17:30-22:00
Helyszín: hamarosan

A Somer bál egy igazán fényűző alkalom, ahol mindenki átélheti a szalagavatós kiöltözést. Ha már elegáns báli ruhát öltöttünk fel, akkor a tánc sem maradhat el. A gyerekeknek lehetőségük lesz különböző táncokat kipróbálni. A legjobb táncosok a parkett és parketta, míg a legelegánsabbak az uralkodó címben részesülhetnek. Mivel az egész estés táncolást nem lehet étel és ital nélkül bírni, a program alatt büfé is rendelkezésre áll, melynek ára .

Facebook esemény

 

Peula

Dátum: 2024.05.24.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

Minden hónapnak van egy témája a szervezetben, ilyen témákra épülnek a havi peuláink. Ezeken a csoportos foglalkozásokon a gyerekek korcsoportokra vannak osztva. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza (középső csoport), Leviatan (legidősebbek). A programjainkon non-formális oktatási módszereket alkalmazunk. Idei évadunk utolsó peulájának témája a virtuális tér lesz, a legnagyobb tér, amin keresztül kapcsolódni tudunk egymáshoz napjainkban. Amellett, hogy megkönnyíti a kapcsolattartást, óriási távolságokat is képes teremteni az emberek között. Ezt a jelenséget fogjuk megvizsgálni több szempont alapján.

Facebook esemény

 

Jom háácmáut

Dátum: 2024.06.02.
Időpont: hamarosan
Helyszín: Szent István park

A Jom HáÁcmáut Izrael függetlenségének kikiáltási napja. Ebből az alkalomból az Izraeli Kulturális Intézet minden évben rendez egy nagyszabású eseményt a Szent István parkban, ahol ebben az évben is részt veszünk!

Nomád Tábor

Hatnapos kalandra hívunk a nyáron! A nomád tábor élményeken keresztül enged téged kapcsolódni a városi létben tőled elszakadt természethez.

Időpont: Augusztus 15-20
Részvételi díj akár 5 000 Ft-tól
Helyszín: Teleki Pál Cserkészpark
Regisztráció indulása: február 25

Regisztráció: somer.hu/nomad

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan. Keress minket facebookon, instagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp