Szolidaritás az orlandói mészárlás áldozatai mellett!

50 ember meghalt és 53 megsérült, amikor egy terrorista tüzet nyitott a Pulse meleg bárban szórakozó emberekre Florida Államban, Orlandóban, 2016. június 12-én hajnalban. A Mazsihisz Ifjúsági Csoportja szolidaritását fejezte ki az áldozatokkal szemben.

Bár tegnap Párizs, Brüsszel és Tel-Aviv álltak a célkeresztben, ma pedig Orlando, minden alkalommal békés civilek voltak az áldozatok. A kontinenseken átívelő terrorizmus célja nem más, minthogy elpusztítsa a megértésre, elfogadásra és egymás iránti tiszteletre épülő kultúránkat és azt felváltsa az egymástól való félelem, az erőszak és a kirekesztés világrendje.

A Mazsihisz Ifjúsági Csoportja közleményben fejezte ki szolidaritását az áldozatok családtagjai és barátai, a meleg közösség tagjai, valamint az Amerikai Egyesült Államok Kormánya és népe iránt, valamint hozzátette:

“Mint látható, a terror nem ismer határokat, és nem diszkriminál sem földrajzi, sem társadalmi értelemben. Kijelentjük, hogy aki gyűlöletet, kirekesztést vagy erőszakot szít, az a terroristákkal van. Aki részvétét fejezi ki, ugyanakkor hozzárakja, hogy „de”, az is a terroristákkal van. Aki e tragédiát arra használja fel, hogy feszültséget gerjesszen és másokat emberi mivoltukban alázzon meg, az is a terroristákkal van.”

A sérülteknek mihamarabbi felépülést kívánnak!

„Aki békét teremt a magasságaiban, az hozzon békességet reánk” – MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport kommunikáció

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp