Izraeli irányítású pénzmosó szervezetet leplezett le a rendőrség

Az ügynek jelenleg 267 sértettje és 69 gyanúsítottja van. Tavaly májusban fogták el az izraeli irányítás alatt álló, pénzmosással foglalkozó, Magyarországon akkor aktív bűnszervezet vezetőit és legfőbb irányítóját. Októberben pedig egy összehangolt akcióban 300 nyomozó részvételével 18 ingatlant – két, egyenként kétezer négyzetméteres luxusingatlant, tíz nagyértékű belvárosi lakást és hat, hozzájuk tartozó garázst illetve tárolót – vettek zár alá, továbbá lefoglaltak luxusterepjárókat, százmillió forint készpénzt, aranyékszereket, 700 millió forintot bankszámlán, valamint kriptovalutát.

Farkas Péter alezredes elmondta: a rendőrség 3,1 milliárd forint vagyont szerzett eddig vissza, ez a 60 százaléka annak a pénznek, amelyről már bebizonyosodott, hogy bűncselekményből származik.

A 600 érintett bankszámlára több mint 24 milliárd forint érkezett be, és jelenleg ennek egynegyedéről tudják, honnan van. Az ügynek jelenleg 267 sértettje és 69 gyanúsítottja van. Az egyik sértettől például 3 millió euró “landolt” Magyarországon. Eddig 140 millió forintot már visszaadtak a sértetteknek – mondta az alezredes.

Az elkövetők befektetési csalásokkal és számlaváltós csalással szerezték meg a sértettek pénzét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp