Irtsd a szar zsidót! – Évekig firkálta tele Budapestet gyűlölködő szövegekkel egy idős férfi

Zsidók, melegek, menekültek megölésére buzdított, gyűlölte Sorost, az EU-t, Ferenc pápát és az ellenzéket. Most elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága közösség tagja elleni erőszak bűntett, valamint rongálás vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy 75 éves budapesti lakos ellen, olvasható a rendőrség közleményében.

Fotó: 444

Az idős férfi 2023 áprilisában egy ferencvárosi villamosmegállóban írt ki a meleg közösség tagjai elleni fizikai erőszakra uszító feliratokat, míg idén május 1-jén egy választási plakátra firkált antiszemita szöveget. A kerületi rendőrök azonosították a firkálót, akit 2024. május 14-én fogtak el. Az idős férfi beismerő vallomást tett. A IX. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e korábbi hasonló bűncselekményekkel.

A 444 és a Telex arról ír, hogy az elkövető nagyon is összefüggésbe hozható korábbi hasonló esetekkel, a férfi ugyanis legalább egy évtizede firkálja tele Budapest legkülönbözőbb pontjait gyűlölködő üzenetekkel. A felhozatalban többek között az „Irtsd a szar zsidót!” felirat is szerepel, de Soros Györgyöt is gázkamrába kívánta, utóbbi üzenet ráadásul a Roma Holokauszt Emlékművére írta fel.

Gázkamrába küldenék Soros Györgyöt a Roma Holokauszt Emlékmű megrongálói

„Buzinak, pedofilnak és George Sorosnak gázkamrában a helye” – írták ismeretlenek a Duna-parton található Roma Holokauszt Emlékműre.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp