Közelebb kerülni a természethez – A Hasomer Hacair májusi-júniusi programajánlója

A Hasomer Hacair Ifjúsági mozgalom következő programjai.

A Hasomer Hacair, röviden Somer, egy zsidó ifjúsági mozgalom. Legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson gyermekeknek. Bővebben…

Sok szeretettel várunk foglalkozásainkon 6-tól 18 éves korig minden kedves érdeklődőt!

TÁMOGASS MINKET ADÓD 1%-VAL

Adód 1%-nak felajánlásával az oktatásunk szempontjából legjelentősebb, kiscsoportos foglalkozásokat szeretnénk megvalósítani. Minden felajánlás egy újabb foglalkozás megvalósulását teszi lehetővé.

Kérlek adományozd nekünk adód egy százalékát weboldalunkon keresztül!

EZEN A HÉTEN

Peula
Dátum: 2024.05.24.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

Minden hónapnak van egy témája a szervezetben, ilyen témákra épülnek a havi peuláink. Ezeken a csoportos foglalkozásokon a gyerekek korcsoportokra vannak osztva. Jelenleg három korcsoportot különböztetünk meg: Parparim (legkisebbek), Kvisza(középső csoport), Leviatan (legidősebbek). A programjainkon non-formális oktatási módszereket alkalmazunk. Idei évadunk utolsó peulájának témája a virtuális tér lesz, a legnagyobb tér, amin keresztül kapcsolódni tudunk egymáshoz napjainkban. Amellett, hogy megkönnyíti a kapcsolattartást, óriási távolságokat is képes teremteni az emberek között. Ezt a jelenséget fogjuk megvizsgálni több szempont alapján.

Facebook esemény


TOVÁBBÁ

Családi Cofi nap
Dátum: 2024.06.01.
Időpont: 9:00-17:00
Helyszín: Szent Anna-réti Szent Anna-Kápolna, 1121 Jánoshegyi út

A Cofi Nap a legjobb felkészítés a Nomád Táborra. Ezen a programon ellátogatunk a természetbe, ott töltjük az egész napot és a szervezet cserkész hagyományait éljük át. Közelebb kerülünk a természethez és megismerjük azt, megtanulunk túlélni benne. Idei Cofi Napunkon nem csak a gyerekeket várjuk nagy szeretettel, hanem az egész családot és négylábú barátaikat is. A foglalkozáson mindenki megismerkedhet az igazi nomád életérzéssel és elsajátíthat olyan készségeket, ami egy nap nagy segítségére lehet a vadonban!

Facebook esemény

Zmán kvucot
Dátum: 2024.06.07.
Időpont: 17:30-20:00
Helyszín: Bálint Ház – ken

A zmán kvucot egy héber szó, jelentése: csoportidő. Ezen a foglalkozáson havonta találkozhatnak a gyerekek a saját korosztályukkal, barátaikkal. Ezen a programon együtt döntjük el, mivel töltjük közösen az időt, itt minden a csoportról szól. Lehetőség nyílik jobban megismerni társaikat és önmagukat is, közös játékokon keresztül egészen a nagy problémákat feloldó beszélgetésig.

Facebook esemény

Jom háácmáut
Dátum: 2024.06.02.
Időpont: 14:00
Helyszín: Szent István park

A Jom HáÁcmáut Izrael függetlenségének kikiáltási napja. Ebből az alkalomból a Héber és Izraeli Kulturális Központ minden évben rendez egy nagyszabású eseményt a Szent István parkban, ahol ebben az évben is részt veszünk!
Csatlakozzatok hozzánk ti is!

Facebook esemény

Hulcaavató és záró program
Dátum: 2024.06.15.
Időpont: hamarosan
Helyszín: Bálint Ház – ken

Minden évadunk záró programja a Hulcaavatás. Azok a hanihjaink akik már hosszabb ideje tevékenykednek a szervezet életében, ezen a ceremónián megkapják hulcájukat. Ezen a szertartáson egy fehér cipőfűzőt fűznek a hulcába, ezzel erősítve a köteléket a szervezetünkkel. Az esemény során átbeszéljük miket is éltünk át az évad során, és visszatekintünk a közösen átélt programjainkra.

A Facebook eseményt hamarosan megosztjuk veletek is!

Nomád Tábor

Hatnapos kalandra hívunk a nyáron! A nomád tábor élményeken keresztül enged téged kapcsolódni a városi létben tőled elszakadt természethez.

Időpont: Augusztus 15-20
Részvételi díj akár 5 000 Ft-tól
Helyszín: Teleki Pál Cserkészpark

Regisztráció: somer.hu/nomad

Foglalkozásainkon a részvétel díjtalan. Keress minket facebookoninstagramon és weben! Kérdés, kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp