Hamarosan az 5 év felettieket is oltani kezdik Izraelben

Magyarországon napról napra emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma. Tegnap 44-en haltak meg egy nap alatt a betegségben. Közel 200-an vannak lélegeztetőgépen.

Kedden az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) nyilvános ülést tart egy szakértői tanácsadó testület részvételével, amely után döntést hoznak arról, hogy engedélyezik-e a Pfizer-BioNTech vakcinát az 5-11 év közötti gyermekeknél.

Ha az FDA zöld utat ad, Izrael azonnal megkezdi az öt évnél idősebb gyerekek oltását.

Egy nemrég tartott egészségügyi minisztériumi ülésen úgy tűnt, hogy az Oltóanyag Bizottság tagjai és a világjárványok kezelésével foglalkozó szakemberek túlnyomó többsége a vakcina gyermekek számára történő jóváhagyása mellett van. Ezt erősíti, hogy már korábban megállapították, hogy a Pfizer vakcinája több mint 90 százalékban hatásos a gyermekeknél, miközben csak minimális mellékhatásokkal jár.

Az izraeli Egészségügyi Minisztériumnál mindemellett tervben van egy átfogó felvilágosító kampány is, amellyel a gyermekek koronavírus elleni oltásának fontosságára akarják felhívni a lakosság figyelmét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp