Akár az Oscar-díjra is esélyes lehet a Saul fia

A Guardian kritikusai összeszedték a jövő évi Oscar-gála esélyeseit, és a listára felkerült Nemes Jeles László alkotása is, amely szerintük akár több kategóriában is jelölt lehet. Akár még a legjobb filmek jelöltjei között is felbukkanhat.

A brit szakírók szerint több dolog miatt is számolni kell a magyar filmmel a jövő évi jelöléseknél. A Cannes-ban aratott óriási kritikai siker és a Nagydíj elnyerése mellett már az is sokatmondó, hogy az amerikai forgalmazásban óriási befolyással bíró Sony Pictures vette meg Nemes Jeles drámáját. A Guardian összeállítása még megjegyzi, a Saul fia az eddig legegyedibb kísérlet a holokauszt filmes ábrázolására.

Saul fia
Saul fia

A filmet azonban nem csak a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában tartják esélyesnek. Az összeállítás szerint Nemes Jeles László a legjobb rendező, Röhrig Géza a legjobb férfi főszereplő díjára is jelölt lehet. Sőt, a Guardian szerzői szerint a Saul fia a legfontosabb kategóriában, a legjobb filmek jelöltjei között is felbukkanhat, de ez már valódi szenzáció lenne.

(Via hvg.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp