Akár az Oscar-díjra is esélyes lehet a Saul fia

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Guardian kritikusai összeszedték a jövő évi Oscar-gála esélyeseit, és a listára felkerült Nemes Jeles László alkotása is, amely szerintük akár több kategóriában is jelölt lehet. Akár még a legjobb filmek jelöltjei között is felbukkanhat.

A brit szakírók szerint több dolog miatt is számolni kell a magyar filmmel a jövő évi jelöléseknél. A Cannes-ban aratott óriási kritikai siker és a Nagydíj elnyerése mellett már az is sokatmondó, hogy az amerikai forgalmazásban óriási befolyással bíró Sony Pictures vette meg Nemes Jeles drámáját. A Guardian összeállítása még megjegyzi, a Saul fia az eddig legegyedibb kísérlet a holokauszt filmes ábrázolására.

Saul fia
Saul fia

A filmet azonban nem csak a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában tartják esélyesnek. Az összeállítás szerint Nemes Jeles László a legjobb rendező, Röhrig Géza a legjobb férfi főszereplő díjára is jelölt lehet. Sőt, a Guardian szerzői szerint a Saul fia a legfontosabb kategóriában, a legjobb filmek jelöltjei között is felbukkanhat, de ez már valódi szenzáció lenne.

(Via hvg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp