A Siratófallal a háttérben pózolt meztelenül egy belga modell

Marisa Papen belga modell arról ismert, hogy bármerre is jár a világban, mindenütt meztelen képek készülnek róla. Most Izraelbe látogatott, ahol rendesen ki is verte a biztosítékot.

Marisa Papen, a provokatív aktfotóiról ismert belga modell nemrég Izraelbe látogatott, és ha már arra járt, készült is róla néhány felvétel. Természetesen ruha nélkül, amúgy is elég meleg van arrafelé. 

A fotókon Papen többek között a Holt-tengernél és a sivatagban pózol, megmászik egy zászlórudat és egy háztetőn napozik. Első hangzásra semmi különös, az utóbbi képpel azonban sikerült egy kisebb botrányt kavarnia, mivel a háttérben pont a Siratófal látható.

Papen saját blogján azt írja, hogy rengeteg fenyegető üzenetet kapott a fotó miatt, de nem törődik ezekkel, a provokatív fényképeket pedig azért készíti, hogy még tovább feszegesse a vallás és a politika határait. Azt szeretné bemutatni, hogy a szabadság ezen a bolygón nagyon is luxuscikknek számít.

A fotó kapcsán megszólalt Smuel Rabinovitch, a Siratófal rabbija is. Szerinte egy szerencsétlen, kínos és komoly esetről van szó, amely sajnálatos módon megsérti mindazokat, akiknek a Síártófal szent helynek számít.

Mások pedig azon háborodtak fel, hogy a fotón csak a Siratófal látszik, és már pont nem fért bele a mellette lévő Al-Aksza mecset. Michael Freilich, a Joods Actueel nevű belga zsidó lap főszerkesztője szerint a mecsetet szándékosan vághatták ki utólag a képből, mert annyira már nem voltak bevállalósak, hogy a muszlimokkal is konfrontálódjanak. 

Ezen a tetőteraszon készült a fotó a Siratófallal

Mathias Lambrecht, a fotó készítője azonban azt nyilatkozta a JTA-nek, hogy semmit sem változtattak a képen, a mecset egyszerűen nem volt benne a kompozícióba. Azért akad olyan fotó is, amelyen például a Sziklamecset is szerepel:

Az Izraelben készült fotósorozat most éppen egy belgiumi galériában lett kiállítva, a képek egy része azonban Marisa Papen oldalán kitakarás nélkül is megtekinthető: 

The Wall of Shame

Marisa Papen

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp