Következik:  
Sziván 13, 5778 · 2018. május 27, vasárnap

“A palesztinok szenvedése a palesztin vezetők érdeke”

„Gáza egy pálmafás, csodás tengerparttal rendelkező hely, ahol a feltételek adottak lennének a nyugodt életre, ha nem egy terrorszervezet irányítaná a megfélemlített lakosság életét”, írja Rubin Eszter a szombat.org-on megjelent cikkében.

A szerző úgy véli, hogy a lakosságot élő pajzsként, biodíszletként használják a palesztin vezetők, akiket a sajtó szeme láttára gyilkoltatnak le a mostanihoz hasonló halálos performance keretei között.

Rubin felhívja a figyelmet, mindezt nagy tévedés lenne civil tüntetésnek nevezni. A Hámász által irányított megmozdulások során kifejezetten egy másik ország határát ostromolják a tüntetők, és zsidók életére törnek.

A határ alatt évek óta fegyvercsempész alagutak épülnek, és rakétákkal lőnek a gázai oldalról, amelyről a világsajtó szemérmesen hallgat, csak akkor emeli fel a szavát, amikor Izrael visszalő.

„A zsidó állam ellen folytatott háborúkat egyetlen esetben sem Izrael kezdte, azonban mindet megnyerte, mivel nem volt más választása ebben az – ország születése óta tartó permanens – élethalál harcban”, írja Rubin Eszter cikkében.

Szerinte sokan örülnének annak, ha a zsidókat be tudnák szorítani a tengerbe, de mindez idáig még nem sikerült. Ám ez a vágy táptalajt ad arab részről minden békeajánlat elutasításának. „2005 óta a Palesztin Hatóság nem épített, csak rombolt. Kizárólag nekik áll érdekükben a palesztinok szenvedése és főképp annak szenzációhajhász bemutatása”, mondja Rubin Eszter.

A teljes cikk itt olvasható:

Szóljon hozzá a Facebook-on!

  • tamogass

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp