“Élet Menete Klub” venue bejegyzései.

 • 15:00
  Gyere el, kóstolj és szavazz! Vasárnap délután az Élet Menete klubban mintegy 12 versenyző méri össze gasztronómiai költeményét. A díjak több kategóriában kerülnek átadásra a közönségszavazatok alapján 16:30-kor.  Az Első Budapesti Flódniverseny a legnagyobb közösségi oldalon elhelyezett magánszervezésű eseményként került meghirdetésre februárban. A rendezvény fővédnökei a Frankel zsinagóga és "Az Élet Menete" Alapítvány, mely szervezetek infrastruktúrával is támogatják az egyébként civilek által finanszírozott és szervezett megmérettetést. A verseny nagy hullámokat keltett a budapesti zsidó kultban, a Facebook is tele van flódnis eseményekkel, amik hirtelen nőttek ki a virtuális térből. Vasárnap délután az Élet Menete klubban mintegy 12 versenyző méri össze gasztronómiai költeményét. A díjak több kategóriában (legfinomabb, legszebb illetve kóser, progresszív - vagyis újragondolt, alkoholos és újrasütött) kerülnek átadásra a közönségszavazatok alapján 16:30-kor.  
 • 17:00
  Heisler Andrással, a MAZSIHISZ elnökével Rangos Katalin beszélget az Élet Menete Alapítvány klubjában. Témák: Zsidóság és zsidó szervezetek napi kérdései manapság. Kisebbségpolitika zsidó szemmel. Zsidó jövő. Figyelem! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött az alábbi címen: info[kukac]eletmenete[pont]hu, a tárgyba írja be: november 17. Visszaigazolás esetén tudjuk a helyet biztosítani. Címünk: XIII. Hegedűs Gyula utca 8., szeretettel várjuk!
 • 15:00
  Szendrei Judit tűzzománcművész kiállításának lezárásaként december 14-én ünnepi vásárt rendez az Élet Menete. A művésznő minden megvásárolt kép árának 5%-ával az Élet Menete Alapítványt támogatja! Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Szendrei Judit tűzzománcművész képeiből "A múlt üzenete" címmel rendezett kiállítást 2014. október 16-tól az Élet Menete Alapítvány. A kiállítás lezárásaként december 14-én ünnepi vásárt rendez az Élet Menete, ahol a kiállított képek mellett további művek is megvásárolhatók. A művésznő a befolyt összeg 5%-ával az Élet Menete Alapítványt támogatja! Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
 • 17:00
  A nyilas hatalomátvétel évfordulójára emlékezve Szendrei Judit tűzzománc-művésznő „A múlt üzenete" című kiállítását nyitjuk meg a Hegedűs Gyula utcai klubunkban. A kiállítást megnyitja: Gordon Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke, köszöntőt mond: Székhelyi József színművész, alapító, közreműködik: Jávori Ferenc Fegya zeneszerző, előadóművész. A kiállítás november 20-ig megtekinthető (h-cs: 10:00-18:00, p: 10:00-14:00).
 • 16:00
  Weiszmann (sz: Kopstein) Judith életét 14 évesen Raoul Wallenberg mentette meg, csakúgy, mint édesapjáét, aki a közvetlen munkatársa volt. Weiszmann Judith ma 84 éves, Kanadában él, ahol előadásokat szokott tartani egyetemeken, középiskolákban arról, hogy milyen volt a budapesti gettó, milyen mentőakciók voltak, hogyan működtek a cionista mozgalmak. A kanadai posta által tavaly kibocsátott emlékbélyegre az ő védőútlevele került.   Judith néni hazalátogatása alkalmával a budapesti diákokkal és felnőttekkel is megosztja visszaemlékezéseit március 6-án az Élet Menete Klubban.
 • 18:00
  Kötetlen beszélgetés Tolcsvay Lászlóval, a magyar beat hőskorának kiemelkedő alakjával az Élet Menete Klubban.  Tolcsvay László a magyar beat Hőskorának kiemelkedő egyénisége, a magyar zenei élet meghatározó alakja, az Élet Menete Alapítvány támogatója, barátja. Mentler Krisztina menedzser, Tolcsvay László mellett dolgozott többek közt Cseh Tamással, Sass Sylviával, Bródy Jánossal Pitti Katalinnal. Február 23-án kötetlen beszélgetésüket hallgathatjuk meg, és még egy gitár is elő fog kerülni.  
 • 17:00
  Földes Mária monodrámáját Wohl Katalin alkalmazta színpadra, Radó Gyula rendezte. Az Élet Menete Klubban Havas Judit előadását nézhetjük meg február 9-én, 17 órakor. Földes Mária 1925-ben, Erdélyben született. 1944-ben Auscwitzba hurcolták, ahonnan 1945-ben visszatért, 1974-ben Izraelbe vándorolt, de két év múlva öngyilkos lett. Séta című önéletrajzi regényét 1974-ben írta; "gyerekkorába visszamenekülve próbálta legyőzni démonait... s végül feladta." - írta róla Havas Judit, előadóművész, irodalomtörténész, az ELTE irodalom, beszédkultúra és beszédművelés tanára. Számos díj kitüntetettje.
 • 17:00
  A tragikus sorsú sztáredző és focista, Weisz Árpád kivégzésének január 31-én lesz az évfordulója. Ez alkalomból tart emlékelőadást dr. Andreides Gábor történész az Élet Menet Klubban február 2-án 17 órakor. Csili becenévre hallgató, 1896. április 16-án Solton született balhátvéd 24 évesen került a nemzeti 11-be, s rá két évre teljesült nagy álma: Olaszországba hívta az Inter, vagy ahogy akkor nevezték, az Ambrosiana. Nem sokára azonban már az Inter vezetőedzői székében találta magát. 1935-ben szerződött Bolognába, ami akkor az olasz fasizmus fellegvára volt. S hiába nyert mindkét olaszországi csapatával bajnokságot: sorsát nem kerülhette el: zsidó származása miatt családjával együtt 1942-ben Auscwitzba vitték, ahol felesége és két kisgyermeke azonnal a gázkamrába került, Árpád még 16 hónapot élt a táborban.   A tragikus sorsú sztáredzőről emlékelőadást tart dr. Andreides Gábor történész, aki az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Doktori Iskolájában  szerzett doktori fokozatot.
 • 10:00
  Január 19-én ismét ingyenes Gyereknap az Élet menete klubban, Újlipótváros szívében!  Sok-sok játék, kézműves foglalkozás, móka kacagás vár rád vasárnap délelőtt az Élet Menete klubban 10 és 13 óra között.
 • 17:00
  Az Élet Menete Klub 2014-ben még színesebb programokkal várja a kedves érdeklődőket programjaira. Tu Bisváti gyümölcsözéssel egybekötött bemutatkozásra fog sor kerülni 2014. január 15.-én 17.00-tól, ahol meghívott vendégeink leendő tanáraink, edzőink lesznek. Újév alkalmával sok ember tesz fogadalmat magának, hogy életmódot változtat, tanul valami újat vagy hasznosat. A Klub erre remek lehetőségeket kínál 2014-ben, hiszen akik formába szeretnék kicsit hozni magukat, lesz lehetőségük tai-chi, jóga és bokwa edzésekre járni, azonban akik tanulásra szánnák oda magukat, nekik gitár, angol és héber oktatást biztosítunk. A tai-chi egy kínai harcművészet, ami nem az izom erejére, hanem a belső harmóniára támaszkodik, elsősorban a csi-t, azaz az univerzum erejét használja fel. Teljes testünket átmozgatja miközben a belső harmóniánkat is helyre hozza, egyszóval jótékony hatással van testre és lélekre egyaránt. A lelki egészség az elsődleges cél, de mivel ez egy harcművészet, ezért az...
 • 18:00
  Scheiber Sándort írásaiban és hétköznapjaiban egyetemes emberszeretet, életbölcsesség, humor és derű jellemezte. Születésének századik évfordulójára adta ki a "Papírhíd" című tanulmánykötetet a Logos Kiadó, amelyben először olvasható Scheiber izraeli naplója egyedülálló képekkel, dokumetumokkal.  Scheiber Sándor rendkívül sokoldalú tevékenységét több mint 1700 tételt számláló életműve is illusztrálja. Írásaiban és hétköznapjaiban egyetemes emberszeretet, életbölcsesség, humor és derű jellemezte, ami a legnehezebb időszakokban sem hagyta cserben. Életében számos kitüntetésben és díszdoktori oklevélben részesült. A kiadványban huszonkét tanulmány szerepel, melyekkel hazai és külföldi kollégái, követői tisztelegnek a Mester előtt. Különleges érdekességként szerepel a most először közzétett izraeli naplója egyedülálló képekkel és dokumentumokkal. A kötetet a sorozatszerkesztő, Babits Antal mutatja be és dedikálja Az Élet Menete Klubban december 11-én, ahol a könyv meg is vásárolható....
 • 10:00
  Zenebona, vidámság és sok-sok játék vár Rád december elsején az Élet Menete Klubban.   Lesz Talmud-Tóra játékosan, kézműveskedés, nevetés és kacagás, egyszóval minden adott lesz, hogy jól érezd magad vasárnap délelőtt az Élet Menete klubban.  A program ingyenes, csak regisztrálnod kell a theo@eletmenete.hu e-mail címen.  
 • 18:00
  Mit jelent zsidónak lenni? Melyek a zsidó vallás alapjai? Melyek a zsidó vallás fő irányzatai? Hogyan lehet ma vallásos zsidóként élni Magyarországon?   Ezekre, és hasonló kérdésekre keressük a válaszokat Verő Tamás rabbival és feleségével, Verő-Bán Lindával Hanuka ünnepe alkalmából az Élet Menete Klubban november 28-án 18 órakor.  Mindenkit sok szeretettel várunk! A részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztrálni a theo@eletmenete.hu e-mail címen lehet.
 • 17:00
  A vándorkiállítás megnyitójára november 27-én 17:00-kor kerül sor. A vándorkiállítás egyebek mellett áttekinti a magyarországi zsidóság rövid történetét a középkortól 1920-ig, a zsidótörvényeket és végrehajtásukat, a munkaszolgálat 1939 és 1945 közötti történetét, a jogfosztás, kifosztás és gettósítás, valamint a deportálások történetét, valamint a magyar zsidó emberek Auschwitz-Birkenauban történt legyilkolását. A megnyitón beszédet mond Gordon Gábor, Az Élet Menete alapítvány elnöke. A kiállítás előzetes bejelentkezés után december 6-ig megtekinthető a klubban. A megnyitón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bejelentkezés, regisztráció: theo@eletmenete.hu
 • 19:00
  Presser Gáborral beszélget Novák Péter november 21-én 19:00-tól „Az Élet Menete" Klubjában (Ipoly u. 3.) A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt kérünk a theo@eletmenete.hu-ra. Novák Péter színész, zenész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető. Presser Gáborral több ízben is együtt dolgoztak.Presser Gábor Kossuth és Erkel Ferenc-díjas magyar előadóművész, zeneszerző, zongorista, énekes. A Locomotiv GT együttes tagja, a Vígszínház zenei vezetője, a magyar könnyűzene kiemelkedő személyisége, az Élet Menete Alapítvány támogatója és barátja. 2009. novemberében a Dohány utcai zsinagógában jótékonysági koncertet adott Az Élet Menete Alapítvány javára. A koncertből DVD is készült. November 21-én 19.00-tól beszélgetnek zenéről, színházról és az Életről. Fiatalokat és idősebbeket egyaránt sok szeretettel várunk, hogy egy jó hangulatú estét töltsünk el együtt Presser Gáborral és Novák Péterrel.
 • 18:00
  „Az Élet Menete" Klub (Ipoly u. 3.) következő programja november 20-án 18.00-tól Harrach Ágnes előadása Langlet Valdemarról, az elfeledett svéd embermentőről.  A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt kérünk a theo@eletmenete.hu-ra. Harrach Ágnes svéd nyelvtanár, tolmács és műfordító, a Svéd Királyi Északi Sarkcsillag Lovagrend tagja, 20 évig a Magyar-Svéd Baráti Társaság elnöke, Svédország szerelmese. Előadásával Valdemar Langletnak, és feleségének, Nina Langletnek kíván emléket állítani, akik neve méltánytalanul merült a feledés homályába. Valdemar Langlet 1932-től élt Budapesten feleségével, Ninával, ahol először az Eötvös Kollégiumban, később a Pázmány Péter Tudományegyetemen svéd nyelvet tanított, majd a svéd konzulátuson illetve követségen vállalt megbízatást sajtóattaséként. A világháború kitörése Langletékat Budapesten érte, ahol a német megszállást követően a Svéd Vöröskereszt nevében segítőakciót szerveztek a bajbajutottak védelmére. A következő hónapokban Langlet és...